Marshmallows

Ni får inte se de marshmallows jag gjorde igår. Tänker inte tala om varför, men kan ge en liten ledtråd.. det var något fel på Ernsts recept.. ;) 
 
Ernst gillar nog kompakta och supersega marshmallows, men jag gillar lätta och fluffiga, så därför letade jag reda på ett annat recept idag. Helt annorlunda, man vispar istället för mixar till exempel. Gick jättebra. Prova vetja!
 
Så här gör man:
 
Lägg ett oljat bakplåtspapper i en form, pudra rejält med florsocker och maisenamjöl i botten.
 
 
Koka sockerlösning tills den är 122 grader varm. Tar typ en kvart, gå och slå in några julklappar under tiden.
 
 
När den kokat klart, blanda i gelatinblandningen som jag glömt berätta att ni skulle ha gjort först av allt.
Och blanda ner smaksättning, jag tog 2 tsk vaniljsocker.
 
 
Vispa äggvita hårt.
 
 
Häll ner sockerlösningen i äggvitan under vispning. Vispa och vispa och vispa. I tio minuter.
 
 
Tio minuter är lång tid. Man hinner kolla facebook flera gånger om.
 
 
Färdigvispat. Häll smeten i formen.
 
 
Upptäck att formen inte räcker, ta fram en till, eller gör som jag, häll resten i en sprits och spritsa ut på ett bakplåtspapper. Marmorera med karamellfärg om ni vill och låt sedan stelna under ett lager florsocker och maisena. Skär upp och doppa alla sidor i florsockerblandningen.
 
 
Färdigt! Minst lika fluffiga som köpemarshmallows. Här är receptet.

Kommentarer
Postat av: BP

Du vet väl att du har skapat två marshmallow-konstverk här??!!!!
Fyran och sjuan är så himla coola bilder att det är otroligt synd att de blev marshmallows om du förstår vad jag menar.
Du är en toppen fotograf - hur f*n gör du?????!!!!
Sorry - glömde visst ämnet - jag hoppar över resultatet av konstverken, men gläds med dig att det blev såååå lyckat å att det fanns rosa med också;-)

Svar: Hahaha, tack! Du ser helt andra saker än vad alla andra ser, vad kul. :D
Hörni!

2013-12-20 @ 23:07:14
URL: http://bp-computerart.blogspot.se
Postat av: kaffehörnan

Vad underbara mumsiga bilder

2013-12-21 @ 00:11:54
URL: http://www.kaffehornan.se
Postat av: AE

Åh maj gådd...jag tror jag dööör lite, men vad detta såg smarrigt ut!! Vilka fantastiska bilder och underbart rolig text (som alltid när du har "bildserier")!
God Jul och ett riktigt Gott Nytt år önskar jag dig, Elsa och familjen!
Kram

Svar: Tack detsamma till dig! :D
Hörni!

2013-12-21 @ 07:40:57
URL: http://minaegnaordae.blogspot.com
Postat av: Kari

Duktigt! Det ser jättegott ut och underbara bilder har du tagit. Och så gillar jag hur du berättar. Hahaha!

God morgon! :D

Svar: Tack och Godmorgon! :D
Hörni!

2013-12-21 @ 08:18:47
Postat av: camilla

Men Guuud så duktig du är!
Och vad fina dom blev!
Nu kan du vara inne på fb och mumsa i dig en massa gott ;)
Kram!

2013-12-21 @ 08:23:14
URL: http://cammo69.blogspot.com
Postat av: moi

Så grymt! Grymt snyggt, grymt gott och grymt frestande. Heja dig!

Svar: Det var kul och enkelt att göra dem. :)
Hörni!

2013-12-21 @ 09:27:42
URL: http://www.moiochjag.blogg.se
Postat av: Ama de casa

Haha! Du beskriver så fenomenalt bra att till och med jag skulle klara det! Eller nej, det är nog ändå bäst att tänka på julefriden... :-)

Gomorron!

Svar: Det var inte svårt, prova. :D
Hörni!

2013-12-21 @ 09:33:04
URL: http://amacasa.wordpress.com
Postat av: Diana

Påminner om italiensk maräng! Batman gjorde ungefär detsamma när han gjorde typ fransk nougat (hade nåt annat flott namn).

2013-12-21 @ 09:59:22
URL: http://www.decdia.blogg.se
Postat av: Diana

Jag har allt hemma.... Hmmmm. ;)
God, nästan, morgon!

2013-12-21 @ 10:03:52
URL: http://www.decdia.blogg.se
Postat av: Pernilla

Har ett svagt minne att jag och bästisen bakat kiknande en gång för hundra år sen. De var dallriga och oaptitliga och vi kallade dem "måsskitar".
Tror jag ska förtränga det minnet och prova de här i stället. Tack för receptet.
/P

2013-12-21 @ 15:29:00
URL: http://dogladyn.blogg.se
Postat av: Hillevi

De ser perfekta ut dina marshmallows (inte för att jag är förvånad, direkt!) - men jag undrar om ernstvarianten blev helt oanvändbar eller till exempel hade kunnat doppas i choklad och strösslats med nötter/mandel t ex? Jag tycker om sega godisar, jag… och undrade bara om det var värt att prova på ett "misslyckat" recept. Tänker lite på det man kan köpa som "fransk nougat" - om det blev något liknande?

Svar: Det kan kanske funka. Egentligen blev faktiskt Ernsts marshmallows godare i smaken än de här, men de blev så väldigt kompakta. Om man följer hans recept men vispar smeten istället för att mixa den tror jag det blir bra. De fick ju stelna i kylen över natten och var hårda när jag skar upp dem, men blev mer ätbara när de fick ligga i rumstemperatur.
Hörni!

2013-12-21 @ 18:55:36
Postat av: Freja

Ernst är ju lite seg själv, det är kanske därför...

2013-12-21 @ 22:34:51
URL: http://frejareddevil.wordpress.com
Postat av: Susan

Mums!
Men jissis vilket Megajobb!!

Kraaaam

2013-12-22 @ 18:50:05
URL: http://blomtoken.blogg.se
Postat av: Villa Freja

Ser så gott ut. Decdia hade lagt upp en bild på instagram, så jag hittade ditt inlägg nu (har missat det tidigare). Låter dock för komplicerat för mig.

2013-12-29 @ 19:08:05
URL: http://villa-freja.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0