Hemma från veterinären, igen

Tack vare underbara Svorskan kunde vi igår kväll nästan sluta oroa oss för Elsas drickande. Hon kom på att vi skulle GE henne vatten istället. Med spruta. Dels för att få kontroll över hur mycket hon drack (eftersom hon spillde mycket ur den öppna munnen) och dels för att hon skulle få sin törst släckt utan att behöva kämpa. Jag provade och Elsa blev nöjd. Hon fick ett par dl vatten med sprutan, gick och lade sig och sov till halv nio i morse (jag också). 
 
Hon måste helt enkelt ha spillt ut mycket mer vatten ur sin öppna mun än vad vi trodde.
Tack snälla, snälla Svorskan, det gjorde oss så mycket mindre oroliga att förstå hur det låg till.
 
Den hängande underkäken har vi varit till veterinären med nu. Han var förbryllad och hade aldrig förut sett någon hund hänga med underkäken så. Men han sövde henne, röntgade och tittade mer noggrant ner i halsen än man kan med en vaken hund. Han hittade inget fel på käken, men han hittade en väldigt kraftig infektion i strupe (laryngit) och struplock (och nu har jag läst att det kan påverka käken så den blir hängande, nästan som förlamad).
 
Så nu ska Elsa få antibiotika ett tag, inte alls kräkas upp den som hon gjorde förra gången, istället bli helt frisk och aldrig mer skrämma oss på det här viset, har hon lovat. 
 
 
Nästan vaken efter en jobbig dag.

Kommentarer
Postat av: Kari Katralen

Det var ren tur att jag kom på att ni skulle försöka GE henne vatten och gissa om jag blev glad när du skrev att det hjälpte. Hoppas antibiotikakuren tar kål på hennes återkommande öronproblem och infektionen i mungipas i samma veva. Och så hoppas jag hon inte mår dåligt av medicinen, ni har kanske fått ett annat märke än förra gången?

Stackars lilla Elsa, hon må ha haft det riktigt ont. Vad skönt att ni har fått rett ut det. Nu tycker jag hon skall tillfriskna snabbare än snabbast så att ni all kan njuta av livet igen.

Kram

Svar: Tror inte det var ren tur, det är typiskt dig att räkna ut hur man kan göra. :)
Ja, hon fick ett annat märke efter att vi sagt till, för han tänkte först ge henne samma sort eftersom den är väldigt effektiv och bra.
Ja, hon måste ju ha haft ont! Fattar inte att hon ändå har kunnat vara så glad och pigg. Men just nu sover hon, och går upp bara för att kräkas ibland. Hon har ju varit sövd.
Hörni!

2012-11-26 @ 20:51:15
URL: http://svorskan.blogg.se/
Postat av: Freja

Stackars Elsa, tur att ni fick goda råd och kunde se till att hon fick i sig vattnet! Hoppas att antibiotikan snabbt gör henne bra!

2012-11-26 @ 20:52:39
URL: http://blogg.amelia.se/reddevil/
Postat av: LiLo

Åååh....

Va härligt att det blir bra nu, klappa Elsa och krama dig själv!

2012-11-26 @ 20:52:39
URL: http://www.kucke-li-lo.bloggplatsen.se
Postat av: Robert

Så skönt att det verkar gå åt rätt håll. :)

Svar: Ja, så himla skönt! :)
Hörni!

2012-11-26 @ 21:01:25
Postat av: Kari Katralen

Stackars, kräks hon efter narkosen. :( Mimi blir väldigt pipig när hon har varit sövd. De första timmarna efteråt lugnar hon sig bara när jag halvvägs lägger mig ovanpå henne. Precis som att det får henne att känna sig trygg - kanske snurrar det lite mindre i huvudet också då.

Jag är nog lite envis när det finns problem, jag tycker att det borde finnas svar och lösningar. Men det betyder inte att jag BRUKAR ha/hitta svar eller lösningar. :D

Svar: Ja, hon har kräkts ett par gånger och varit lite pipig också, men inte så farligt ändå. Hon ligger nära mig inlindad i en filt och sover nu.
Haha, jo det brukar du ju. :D
Hörni!

2012-11-26 @ 21:06:25
URL: http://svorskan.blogg.se/
Postat av: Kari Katralen

Då återhämtar hon sig nog snart. Och så hoppas jag av hela mitt hjärta att hon tål medicinen. Det SKALL hon, det har jag bestämt. :)

Svar: Vad bra. :)
Hörni!

2012-11-26 @ 21:20:57
URL: http://svorskan.blogg.se/
Postat av: Patrik

Vad bra att det verkar gå åt rätt håll nu då, trist med sjuka familjemedlemmar. Håller precis alla tummar att hon blir pigg och kry så snabbt hon bara kan.

Den där Svorskan är rätt bra, bra idé hon hade med vattnet.

Svar: Tack! Ja, hon är rätt bra ibland hon. :)
Hörni!

2012-11-26 @ 21:32:41
URL: http://patrikludvigsson.se
Postat av: Annica

Stackars stackars lilla Elsa! Jag hoppas verkligen att hon får bli frisk nu av antibiotikan och att hon tål den!

Postat av: Afrodite

Härligt att höra att det verkar ha stabiliserat sig lite. Och att hon får medicin. Håller tummar och tår att allt löser sig nu! ♥
Kram på dig. Och Elsa! :)

2012-11-26 @ 22:50:45
URL: http://afrodite.blogg.se
Postat av: Ama de casa

Så skönt! Trots att hon mår lite illa än, lilla Muhunden, så kommer allt att ordna sig.

Sååååå skönt!

2012-11-26 @ 22:51:35
URL: http://amacasa.wordpress.com/
Postat av: Krönikören

Så skönt att få besked. Och att hon kommer att bli bra. Puh! Nu kanske din mage kan lugna ner sig också.

Puh igen.

2012-11-26 @ 22:59:34
URL: http://www.metrobloggen.se/antligenmandag
Postat av: Mita

vad skönt att det verkar rätta till sig och att vet,hittade felet.Hoppas bara nu att Elsa funkar med antibiotikan,håller tummarna.
Kramar till er**

2012-11-26 @ 23:12:37
URL: http://mitasguldkorn.blogspot.com
Postat av: Hillevi

Helt enkelt underbart!

Svar: Visst är det. :)
Hörni!

2012-11-27 @ 04:17:44
Postat av: Kari Katralen

God morgon! :D Hur är det med Elsa?

Svar: Godmorgon! :D
Hon är lite medtagen än, vill inte äta men har druckit lite och har fått i sig medicinen. De sa att hon kunde ha ont efter att de varit ner i halsen och bökat, så det kan dröja lite innan hon vill äta igen. Ett tag funderade vi på att ge henne lite färskfoder istället (blanda med torrfodret) för att det borde vara lättare att äta med ond hals (och godare), men det kanske är dumt att börja med det mitt i sjukdom, eller vad tror du?
Hörni!

2012-11-27 @ 07:34:18
URL: http://svorskan.blogg.se/
Postat av: Diana

Det låter riktigt läskigt med käken. Hoppas att antibiotikan hjälper denna gången! Jag vet inte om det fungerar på hundar med, men fil hjälper människor vars mage reagerar på antibiotika.
God morgon!

2012-11-27 @ 07:55:02
URL: http://www.decdia.blogg.se
Postat av: Ama de casa

Hoppas allt är mycket bättre och lugnare idag.

Gomorron!

2012-11-27 @ 08:59:31
URL: http://amacasa.wordpress.com/
Postat av: Kari Katralen

Det är inga problem alls att gå direkt från torrfoder till färskfoder och om du ger henne färskfoder och inget torrfoder alls just nu, så tror jag det bara är som balsam för hennes hals. Men om du ger färskfoder en vecka eller mer (gissar lite) så får du sakta vänja henne vid torrfodret igen. Men det är pga matsmältningen (bajs :D). Tror det finns färskfoder med ris i, då får hon även i sig kolhydrater och slipper det de kallar för avgiftningssymptom (avvänjning från kolhydrater).

Med andra ord är det inga problem att gå från torrfoder till färskfoder, men man skall däremot ta det lugnt när man går åt andra hållet.

Jag trappade ned torrfodermängden till Mimi över en veckas tid och hennes mage fungerade toppen under tiden. Så om ni väljer att blanda tror jag inte det är några problem alls. Och Elsa tycker säkert det är VÄLDIGT gott. :D

På sikt tror jag dock att det inte är så bra att blanda då de får i sig kombinationen av mer fett med en relativt hög andel kolhydrater. Men en vecka eller en månad eller två.., DET är nog bara toppen. Frågan är om hon vill ha bara torrfoder igen sen. :D

Svar: Hon håller på att gå över till spannmålsfritt torrfoder och äter mest av det nu, det kanske kan underlätta. Det är kolhydrater i, men mindre än i "vanligt" foder. Vi tänkte i så fall börja med färskfoder helt och inte gå över till torrfoder igen.
De hade Vom og hundemat hos veterinären, så vi pratade om det medan vi satt och väntade, men glömde bort det sedan.
Hörni!

2012-11-27 @ 09:27:42
URL: http://svorskan.blogg.se/
Postat av: Kari Katralen

PS! Kanske hon har varit lite extra kräsen även med tuggben på sista tiden pga halsen? Kanske du inte ens behöver riva moroten om en vecka eller två? ;)

Svar: Hahaha! :D Vi har inte provat morot på länge, men jag satt faktiskt och tänkte på om jag kanske skulle riva en åt henne nu när hon har ont. ;D
Hörni!

2012-11-27 @ 09:28:48
URL: http://svorskan.blogg.se/
Postat av: Kari Katralen

Dricker hon själv nu? Funkar det? Eller ger du henne vatten?

Svar: Jag ger henne, käken hänger fortfarande (dock inte så mycket igår kväll så länge hon var "bedövad") och idag har hon inte ens försökt själv.
Hörni!

2012-11-27 @ 09:31:03
URL: http://svorskan.blogg.se/
Postat av: Kari Katralen

Som du förstår vill vi veta ALLT! :D

Svar: Det är jag glad för, det är skönt att ha någon att berätta allt för. :)
Hörni!

2012-11-27 @ 09:31:24
URL: http://svorskan.blogg.se/
Postat av: Kari Katralen

Sv: Då hade jag börjat vänja henne nu lika gärna. Jag gav som sagt Mimi en vecka med tillvänjning, men jag fortsatte ge henne belöningsgodis med ris i ytterligare en vecka. Wow! Vad roligt att de hade det hos veterinären, en bekräftelse på att även de börjar se färskfoder som något bra. Vissa veterinärer höjer på ögonbrynen om man säger att de enbart får rått kött/färskfoder. Kul. Jag vill ha den veterinären hit! Kan du ta han med när du flyttar? :D

Svar: Kan jag väl. ;D Han var helt underbar mot Elsa. Kelade och gullade med henne och kallade henne tokhund för att hon var så lättundersökt. Tog sig tid med henne fast det var överfullt med folk och hans två anställda veterinärer är sjukskrivna. När vi satt i väntrummet kom receptionisten ut med fika och bad om ursäkt för att det var lång väntetid.
Hörni!

2012-11-27 @ 09:38:44
URL: http://svorskan.blogg.se/
Postat av: Kari Katralen

Åh! Vilken underbar veterinär. Du får HELT KLART ta han med. Var han snygg också? Singel? Rik? ;D

Svar: Ja, verkligen underbar. Hans klinik verkar gå bra, så han kanske är rik.:D
Men hans fru jobbar också där, tyvärr.;D Inte direkt snygg kanske, men väldigt charmig och trevlig (http://www.rembacken.se/staff.php) (översta bilden):D
Hörni!

2012-11-27 @ 10:48:16
URL: http://svorskan.blogg.se/
Postat av: Åse

Lilla Elsa så jobbigt för både henne och er, men nu kan det bara bli bättre . Kram

2012-11-27 @ 12:18:20
URL: http://schnauzeraxl.wordpress.com
Postat av: Mita

Jag kom och tänka på att när Peppe hade problem med analsäckarna och gick på en längre antibiotika kur så pajade hans mage ihop med diarré flera gånger om dan. Då fick jag tips om ProKolin, en probiotika pasta som man doserar direkt i munnen eller i maten.Kanon, hans mage blev bra igen.Det måste väl funka mot illamående också.Tarmbakterierna blir ju återställda. Bamse har fått det också eftersom han var dålig i magen ett tag,och nu är den helt ok.
Den finns på apotek att köpa. Ett litet tips bara..*
Kramar♥

2012-11-27 @ 12:29:41
URL: http://mitasguldkorn.blogspot.com
Postat av: Mita

Ja det tycker jag absolut är värt att prova. Det är inget som är skadligt på något vis,och man kan ge det så länge man vill.
Kramar♥

2012-11-27 @ 12:47:21
URL: http://mitasguldkorn.blogspot.com
Postat av: AE

Åh vad härligt att höra både om vatten-sprutan, veterinärbesöket och alla kloka råd och tips du fått här!! Nu hoppas jag Elsa snabbt kryar på sig och att ni får många lugna dagar efter det!!
Kramar

2012-11-27 @ 13:22:30
URL: http://minaegnaordae.blogspot.com
Postat av: Kari Katralen

Sv: Synd, han ser lite ung ut. ;D

Håller med Mita. Att ha Prokolin (eller Canicur som är samma sak) hemma är bra ifall magen pajar. Var precis på Apoteket och köpte Canicur tuggtabletter. Medlen är aktiva bakteriekulturer, så när man väl öppnar en tub får man använda hela eller slänga resten. Tuggtabletterna verkar bättre då, då kan man bara ge en eller två och spara resten av paketet. Veterinären har sagt till mig att det är helt ofarligt att ge hunden och att man inte kan överdosera. Själv har jag hemma ifall Mimi blir lös i magen igen, då tänker jag ge henne i förebyggande syfte. Och får hon diarré är det bra att ha hemma oavsett.

Hur är det med henne nu? Eller jag får kanske ha liite mer tålamod. :D

Svar: Javisst ja, du föredrar ju gamla gubbar. ;D
Vad bra, då kanske vi köper Canikur istället.
Du får läsa det nya inlägget. :D
Hörni!

2012-11-27 @ 14:02:32
URL: http://svorskan.blogg.se/
Postat av: Kari Katralen

Det syns i min blogg att du har svarat på min kommentar om Prokolin och Canikur, men av någon orsak syns vare sig min kommentar eller ditt svar här just nu. Har testat att uppdatera sidan också. Konstigt..

2012-11-27 @ 14:54:17
URL: http://svorskan.blogg.se/
Postat av: Kari Katralen

Det hjälpte att skriva det. NU syns det. :D

Ja, skall läsa nu. Ja, jag gillar gamla gubbar. ;D

2012-11-27 @ 14:55:10
URL: http://svorskan.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0