Morgontrötta

Tydligen tål min mage inte att fira födelsedag för inatt var den rejält dålig. Tur att Flisan är morgontrött så jag fick sova ut.
 
Jag vaknade förresten före henne (halv elva!) och det krävdes en del övertalning för att få ner henne från vår säng som hon hoppade upp i när Mumannen gått till jobbet, och jag fick så gott som tvinga med mig med henne ut.
 
När vi väl kom ut gick hon motvilligt några meter, kissade ett par gånger, gick sakta några meter till, bajsade, lyfte på framtassen och tittade på mig med en blick som sa "du ser väl att jag blir BLÖT i det här skitvädret???". Jag försökte verkligen få med henne på en längre promenad, men det var tvärnit i backen..verkligen TVÄRNIT.
 
Suck, varken jag eller hon kommer inte få våra morgonpowerwalks som jag hade tänkt om det ska vara blött ute de närmsta två veckorna. 
 
Ja, vi är alltså hundvakt i två veckor från igår kväll. Flisan är helt underbar och ser till att få massor med kli och mys genom att putta på oss med lilla tassen. Vi är inte svårövertalade. Matte och husse behöver inte oroa sig. 
 
 
Det här kom i förrgår.
 
 
Och nu ligger hon bredvid mig i soffan och är alldeles alldeles underbar.

Kommentarer
Postat av: Sus

Ja alldeles alldeles UNDERBAR!!
Jag har varit med om det oväntade fenomenet också...min pappas tax vägrade med stort V gå ut när det regnade, jag fick asa runt honom bara för ATT fullfölja mitt upprag till 10%.
Min sons fd. hund var galet morgontrött också...hon ville jag skulle BÄRA ut henne på morgonen..Glöm och Dröm! Henne drog jag ut till närmsta dunge :)))
Visst blir man förvånad! Hundar SKA vilja gå UT!

Kraaaam

2012-07-11 @ 14:13:10
URL: http://blomtoken.blogg.se
Postat av: Ama de casa

Söta lilla Flisan... Vilken tur du har som får rå om henne så länge :-)

2012-07-11 @ 16:07:13
URL: http://amacasa.wordpress.com/
Postat av: Husfrun

Så mysigt att få ha Flisan en längre tid. Bara det inte regnar!

2012-07-11 @ 17:23:35
URL: http://villafreja.blogspot.com
Postat av: Diana

Vad skoj att vara vakt så länge! Cockrar är sååå snygga när de är nyklippta (tyvärr växer det som ogräs). Min Pepsi hatade att vara ute i regn med, man fick dra henne så att hon minst kom ett varv runt huset...

2012-07-11 @ 17:38:18
URL: http://www.decdia.blogg.se
Postat av: Diana

Sv: Jag hatar blogg.se!!! Fem likadana inlägg och sen hoppar kommentarer fel, helt galet!

2012-07-11 @ 17:38:45
URL: http://www.decdia.blogg.se
Postat av: Beate

Flisan verkar vara en mycket intelligent hund måste jag säga;-)
Följ hennes exempel bara - om du är smart alltså!

2012-07-11 @ 17:50:46
URL: http://Bp-computerart.blogspot.com
Postat av: Kari Katralen

Vad fin hon är! Jag förstår inte riktigt att Mudottern våga låta er ha Flisan, risken finns att de aldrig får henne tillbaks, eller? :D Mimi vill inte heller gå längre än en minikissrunda när det regnar. Undantaget är om hon får springa lös. Flisan hade nog velat apportera i vatten ändå, tror du inte det? Så om vädret fortsätter kan ni kanske ta henne ett ställe där hon kan simma? Bästa motionen som finns och de MÅSTE inte motionera varje dag. Inte såna som Flisan och Mimi. ;) (Madde däremot kände för att springa och gräva och dansa oavsett väder).

2012-07-11 @ 18:03:33
URL: http://svorskan.blogg.se/
Postat av: Kari Katralen

Sv: Åh! Vad roligt! Jag har träffat några stycken och en lärde jag känna. En Cairn-terrier-tik och hon var helt underbar. Ingen "småhund" i psyket. Trygg, klok och ivrig efter att lära sig saker trots att hon inte var van (de som hade henne tränade inte med henne och stimulerade inte heller särskilt, vare sig fysisk eller psykisk). Trots hur hon hade det i vardagen var hon hur stabil och fin som helst.

2012-07-11 @ 18:33:11
URL: http://svorskan.blogg.se/
Postat av: Kari Katralen

Ups! Jag "halkade" visst in på en sida: http://www.blocket.se/hela_sverige?q=cairnterrier&cg=6080&w=3&st=s&c=6081&ca=10&l=0&md=th

;D

2012-07-11 @ 18:38:06
URL: http://svorskan.blogg.se/
Postat av: Robert

Fin hon är! :D

Svar: Ja visst är hon. :)
Hörni!

2012-07-11 @ 19:05:34
Postat av: Kari Katralen

Sv: http://www.cairnterrier.se/rasstandard2.htm - http://vovve.net/Raser/Cairnterrier/ - Jag vet inte. Jag har inte fått det intrycket, men däremot är det en fördel att man är konsekvent, men det borde man vara med alla hundar. Vissa hundraser/hundar kan bli osäkra och veliga, medan terriern kanske är mer typen som försöker ta över om man inte är det. Nu generaliserar jag och det är inte rätt, men jag gör det för att försöka förklara vad jag menar. Terriern brukar ha ett tåligt psyke och vissa kallar kanske det för att de är tuffa. Men på vilket sätt menar du "krävande"? Uppfostran eller stimulans?

2012-07-11 @ 19:34:54
URL: http://svorskan.blogg.se/
Postat av: Yvonne

Sova länge om mornarna ska man göra tycker Higgins också. Promenader i regn är överflödiga och att blöta ner sig frivilligt är också korkat tycker han. Cockern som inte läst rasbeskrivningen så han vet att han borde gilla att simma och blöta ner sig...

Det känns förstås lite nervöst inför morgondagens operation, men vi hoppas på det bästa.

2012-07-11 @ 19:48:26
URL: http://yvoeri.blogspot.com
Postat av: Kari Katralen

Jag gillar vissa terrier. Jag tycker de verkar hårdföra, tuffa (på ett positivt sätt). Däremot har jag upplevd en del små terriers som är skälliga, men det tycker jag många småhundar är och det handlar till dels om ägaren. Många som köper en liten hund tror de inte behöver uppfostra och stimulera den. Men sen har man det att vissa småhundar (min egen teori) KÄNNER sig små och vill tuffa till sig ovanför andra större hundar. Och det är där jag inbillar mig att Cairnterriern är tuff på ett positivt sätt. Den känner sig inte liten, trots storleken. Sen kanske de HAR mer vilja, men jag tror inte de är mer svårtränad än någon annan hund ändå. Den psykiska styrkan är ett stort plus med tanke på möjliga rädslor och oundvikliga negativa upplevelser. Rasen betyder mycket, men sen vet man aldrig. Jag växte upp med en mesig och nervig Yorkshireterrier (som brukade ligga på min kudde på natten) och det stämmer inte riktigt med rasstandard. Och jag hade en vallhund en gång som var rädd för får.. ;D

2012-07-11 @ 20:29:01
URL: http://svorskan.blogg.se/
Postat av: Freja

Ohh, lyllo dig, så kul att få låna en hund ibland!

2012-07-11 @ 21:04:31
URL: http://blogg.amelia.se/reddevil/
Postat av: Kari Katralen

Sv: Vaktiga hundar kan lätt skälla, men det kommer ett inlägg om det i morgon. :D Jag tror att man kan vända det till något positivt, ta kontroll över vaktandet OCH skällandet om man gör på rätt sätt. Vissa raser har anlag, andra inte, men sen vet man aldrig. Just skällig hund har jag aldrig haft, men jag har träffat på några och det har varit alla möjliga rastyper. Mimi är en tyst hund, så när hon ger ett skall (en gång var tredje månad ungefär :D) hoppar jag till och börjar skratta. (Inte rätt om man har en hund som GÄRNA skäller, men då hade jag inte reagerat så heller).

2012-07-11 @ 21:23:47
URL: http://svorskan.blogg.se/
Postat av: Diana

Sv: batman var ledig och fick middagen som betalning för gratisarbetet.

2012-07-11 @ 22:47:31
URL: http://www.decdia.blogg.se
Postat av: LiLo

Fin Mu hund och fin Mu son!
Ni är allt en fin Mu familj, ni

2012-07-11 @ 23:03:51
URL: http://www.kucke-li-lo.bloggplatsen.se
Postat av: Kari Katralen

God morgon! :D

2012-07-12 @ 06:16:25
URL: http://svorskan.blogg.se/
Postat av: Malin

Hahaha, jag vet hur det är när det regnar ute. Ni får sysselsätta er inomhus istället. Söka efter gömda godisar kan vara en rolig lek. :)

2012-07-12 @ 08:52:56
URL: http://dahlian.blogg.se
Postat av: Ama de casa

Gomorron Gun! Gomorron Flisan! :-)

2012-07-12 @ 09:32:01
URL: http://amacasa.wordpress.com/
Postat av: Diana

Sv: Va? Har du inte käkat anka? Fy på dig! Marschera nu iväg till en lite större affär och kolla deras frysdiskar. 2 bröst (brukar säljas så) räcker mer än väl till tre personer. Sen in på systemet och handla nåt gott rött vin, plus en marsala till såsen. Sen får du göra vad du vill... Förutom att skinnet ska vara knaprigt (stek den sidan först, sen in i ungen... det ska vara lite rosa).
God morgon!

2012-07-12 @ 09:41:17
URL: http://www.decdia.blogg.se
Postat av: Selma

Hunden här är vare sig morgonpigg eller sugen på att bli regnblöt han heller. I värmen orkar han knappt gå. Powerwalks under sommaren är sällsynta. Då ska man vara så att man kan ha honom lös. Då knallar han med hellre än att bli övergiven.

2012-07-12 @ 10:11:04
URL: http://frunatmaken.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0