Känns rätt lugnt

Så har jag jobbat ett par dagar igen då, lite småfeber till trots. Känns bara för dumt att vara sjuk när man är vikarie för de som är sjuka. Vikarien ska vara frisk, så är det bara.

Känner mig upplyft efter ett besök på arbetsförmedlingen den här veckan. Visst är det konstigt, UPPLYFT efter ett besök på arbetsförmedlingen. Jag får alltid en ny handläggare. Alla har varit hjälpsamma och dessutom supertrevliga och roliga ("för att du är så trevlig själv och så märks det att du vill jobba" sa handläggaren) och jag som har två (osynliga) "funktionshinder" fick efter lite förhandlande en hel halvtimme med den av jobb överbelamrade handläggaren. Han klämde in mitt möte mellan ett möte som egentligen slutade kl 14 och ett annat som började kl 14.15. Kvart i två föste han ut besökaren före mig.

Det är ju egentligen vansinne och jag fattar inte själv att jag ändå känner mig så nöjd när jag kanske borde vara förbannad, men det har nog både med min egen inställning och med handläggarens sätt att göra.

För att sammanfatta;

- Jag har stor förståelse för hur det är att vara överbelamrad med jobb som de är på arbetsförmedlingen.
- Jag förväntar mig inte att "någon" kommer att söka upp mig med en fast anställning som gjord för mina behov.
- Tycker snarare det är rätt att det hänger på mig själv att hitta ett arbete (även om jag skulle önska att AF hade tid att vara mer aktiva för min och alla andra arbetslösas skull).
- Som "funktionshindrad" har man flera möjligheter till ekonomiska stöd till eventuella arbetsgivare för att lättare få en anställning.
- Handläggarens peppning och uppmuntran fick mig att tro att allt är möjligt.

Dessutom bidrar det självklart till mitt lugn att jag liksom råkat "fastnat" på en arbetsplats där anställda är sjuka hela tiden, och de tycks inte ha några planer på att släppa taget om mig för tillfället.

Kommentarer
Postat av: Selma

Näe, det ska konstnärn tro, inte fixar sig saker av sig själv inte.

2011-10-15 @ 11:45:34
URL: http://frunatmaken.wordpress.com
Postat av: Beate

Rätt inställning! Nu har jag ju träffat dig, så jag vet ju vilka positiva, trevliga och roliga signaler du skickar ut!!! Bara ditt skratt ser ju till att en handläggare blir glad, då h*n troligen bara haft "elände" tills du dök upp.

Du verkar ju trivas som vik där du är just nu! Se bara till att dela med dig av din förkylning till alla andra som jobbar där så...

2011-10-15 @ 13:55:57
URL: http://bp-computerart.blogspot.com
Postat av: Thakock

Det är kul att vara vikarie men vi har även rätt att vara mänskliga vi med. Alla kan bli sjuka. Så ha inte dåligt samvete för det. =)Arbetsförmedlingen suger.... ;D

2011-10-15 @ 14:17:37
URL: http://briadlover.blogg.se/
Postat av: Stattinskan

Numera har staten bestämt att det ska heta funktionsNEDSATT, vilket är ganska bra eftersom man ju inte är "hindrad" att arbeta utan "bara" behöver arbete som passar nedsättningen någorlunda ;-D

Strongt att vara sjuk vikarie för en sjuk ordinarie ;-)

2011-10-15 @ 16:23:56
URL: http://stattinskan.blogspot.com
Postat av: Svorskan

Til lex lönebidrag till arbetsgivaren kan vara jätteskönt. Då känner man inte samma dåliga samvete om man behöver stanna hemma lite oftare än någon annan eller har särskilda behov. Ett jättebra upplägg. // Skönt att du känner lugn med det hela och jag håller alla tummar och tår för att du får ett fast jobb där du vikarierar nu och särskilt i och med att du trivs så bra.

2011-10-15 @ 16:35:09
URL: http://svorskan.se
Postat av: Ama de casa

Du kommer att bli en frisk icke-vikarie snart. Det klarar du galant!

:-)

2011-10-15 @ 20:36:52
URL: http://amacasa.wordpress.com/
Postat av: Diana

Steken: http://kryddburken.se/2011/09/29/langlagad-rodvinsmarinerad-radjursstek-kantarellsky-rotfrukter-honungsrostade-pumpakarnor/

Pannacotta: http://matildasmat.wordpress.com/2011/07/19/randig-pannacotta/

Rödbetorna kokade jag innan. Honungen på osten värmde jag upp och lät dra med rosmarinkvistar innan jag penslade. Sen in i ugnen ett par min på 225 grader. Hade jag gjort om det hade jag nog låtit rödlöken dra lite i vatten ett tag innan så att den inte blev så skarp plus att jag skurit tunnare skivor rödbetor.

2011-10-15 @ 20:49:38
URL: http://decdia.blogg.se/
Postat av: Diana

Skönt att du blivit bra bemött där! När jag var arbetslös så brydde de sig inte så mycket, jag var väl för ung i deras ögon för att vara ett större problem...

2011-10-15 @ 20:50:26
URL: http://decdia.blogg.se/
Postat av: Lippe

För det mesta hänger det på hur man själv är! Absolut inte alltid men ofta.

Finns en massa man kan få som hjälp för att bli attraktiv på arbetsmarknaden. Jag lurar på att när jag söker riktigt jobbsedan se till att det blir ett Nystartsjobb!

Kram och lycka till med allt och kör för f-n inte slut på dig!!

2011-10-15 @ 22:05:26
URL: http://hrifrnochvidare.blogspot.com
Postat av: Freja

Jag har oxå jobbat som timvikarie, då vill man verkligen inte vara sjuk! Det är tufft att alltid vara redo och alltid vilja prestera på topp för att säkerställa att de gärna ringer mig även nästa gång de behöver någon. Så glad jag blir över att du haft ett bra möte på Arbetsförmedlingen, sådant kan peppa en på ett bra sätt!

2011-10-15 @ 23:43:43
URL: http://blogg.amelia.se/reddevil
Postat av: Robert

Första gången nånsin någon känner sig upplyft av att vara där. ;D

2011-10-15 @ 23:49:16
Postat av: Svorskan

God morgon!

2011-10-16 @ 07:04:45
URL: http://svorskan.se
Postat av: Ama de casa

Gomorron Gun!

:-)

2011-10-16 @ 09:13:40
URL: http://amacasa.wordpress.com/
Postat av: Diana

Sv: I sovrummet ja, men du har väl andra rum i lägenheten? ;)

2011-10-16 @ 10:25:43
URL: http://decdia.blogg.se/
Postat av: Karin

Trist att du inte blir bra någon gång! (Själv har jag också börjat snörvla något enormt igen, men har ingen feber.)

Men vad bra att du har hamnat där du har hamnat! :)

Jag skulle önska att de var lite sjukligare på min arbetsplats också. ;) (Nej, inte vill jag att de ska vara sjuka heller, men de kunde väl ta lite tjänstledigt, och åka på fler utbildningar och så där i alla fall! :D)

2011-10-16 @ 19:57:33
URL: http://karin.hermansro.se
Postat av: Patrik

Bra du känner dig upplyft efter ett besök på AF, inte alla som gör det. Fast det är nog deras jobb att vara "inställsamma" och inge ett förtroende så man kanske säger ett ord fel eller för mycket, sen får man veta att ens a-kassa är under utredning och då är dom helt plötsligt inte lika inställsamma.Kan nämna en lite sak... Jag ställde en gång en fråga om jag som då gick på a-kassa skulle vara tvungen "att ha råd att köpa en husvagn" om jag fick ett jobb där man ligger borta. Kort där så var jag indragen i en process där jag inte ansågs stå till arbetsmarknadens förfogande(=ingen rätt till ersättning) då jag inte "hade råd" att köpa en husvagn.2011-10-19 @ 21:38:42
URL: http://bloggliv.ws
Postat av: Patrik

...kort där efter....skulle det stå :)

2011-10-19 @ 21:39:43
URL: http://bloggliv.ws

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0