Lite om vad som retar mig

Funderade på att publicera ett av mina utbrott som ligger i utkast, men känner mig ganska omotiverad just idag. Men ni kan få några ledtrådar om vad inläggen handlar om i alla fall. Ni vill ju veta vad som irriterar mig..;)

Invandrarfientlighet (jag älskar mångfald, tror att de flesta gör så gott de kan när de flyttar eller flyr till vårt jämförelsevis mycket priviligierade land, och skulle aldrig i livet vara så ego som jag läst att vissa är att jag såg nackdelar för mig själv så fort det uppdagades att någon hitflyttad åtnjutit "rättigheter" eller skylla min egen arbetslöshet på invandringen).

Talang (tycker det är konstigt att Bert gråter av lycka när en mycket vacker flicka sjunger halvbra (och dessutom säger att hon inte ens hade behövt sjunga) och säger nej när en alldaglig tjej sjunger så man får rysningar av välbehag).

Sveriges värsta bilförare (det är skitttråkigt, jag tror inte ett smack på att de kör så dåligt, de måste vara skådespelare hela bunten..).

Fuskbyggarna och Byggfällan (efter att ha läst några av "fuskbyggarnas" versioner tycker jag inte ens om Martin Timell, René Nyberg och de andra längre, och tänker aldrig mer se något av programmen).

Oj, jag var visst inte så omotiverad ändå... Ja, det blev en del tv-program där, jag vet. Det blir så när man knappt har ett liv. Men det var väl punkt ett som jag helst ville framföra. Man får gärna hoppa på mig för den, men det är en så stark åsikt hos mig, en känsla jag har i kroppen, som känns helt omöjlig att ändra på, så det kommer inte att hjälpa.

Nä, nu ska jag återgår till mitt skapande, det brukar vara lugnande för nerverna.

Kommentarer
Postat av: Ama de casa

Först?

2011-05-07 @ 11:10:24
URL: http://amacasa.wordpress.com/
Postat av: Ama de casa

Weehooo! Jag känner mig lite som Saida här, nån sorts inre känsla för när det har kommit nya inlägg :-D

Nu ska jag läsa också.

2011-05-07 @ 11:11:21
URL: http://amacasa.wordpress.com/
Postat av: Ama de casa

Jag är ju själv invandrare nuförtiden, så det är bra om det inte finns nån invandrarfientlighet ;-)

Självklart bejakar jag också mångfalden och olika kulturer.



Du kanske inte ska titta så mycket på tv, det verkar vara den som får dig att gå igång och bli rasande. Nej, jag tar till ett ordstäv här:

Skomakare, bliv vid din läst!

:-D

2011-05-07 @ 11:14:31
URL: http://amacasa.wordpress.com/
Postat av: Malin

Det är bra att ventilera sina åsikter! Dessutom tycker jag att du har sund inställning. Önskar att fler tar efter.

2011-05-07 @ 12:10:48
URL: http://dahlian.blogg.se/
Postat av: Ellis

Tror alla besitter en massa åsikter så de inget att skämmas över :) U go girl!

2011-05-07 @ 13:38:20
URL: http://ellisu.blogg.se/
Postat av: Selma

Jag håller fullständigt med dig. Jag kan bli lika arg även över alla dessa "Uppdrag granskning". Det ska själva den vara socialarbetare tänker jag. Sekretess som hindrar att man säger vad man vet och hur man än gör löper man risk att göra fel. Visst ska makthavare granskas men tänk alla fall där barn omhändertagits, snyftreportaget kommer och sen visar det sig att föräldrarna var gravt olämpliga i alla fall.



När det gäller invandrarfientligheten blir man mörkrädd och Bert Karlsson ska vi inte tala om och varför göra ett så fånigt program som Sveriges värsta bilförare?



Haha, du fick igång mig med.

2011-05-07 @ 13:42:48
URL: http://frunatmaken.wordpress.com
Postat av: Diana

Låter som om du inte riktigt klarar av svenska tvprogram... Det gör inte jag heller, det blir sällan bra när man kopierar ett amerikanskt program rakt av.

2011-05-07 @ 13:49:35
URL: http://decdia.blogg.se/
Postat av: Svorskan

Instämmer! Och jag skulle önska att när folk kritiserar invandrare att de skiljer på individen och invandrarpolitiken. De problem som finns (som förstoras enormt av rasister och okunniga) är det svenska statens invandrarpolitik som är ansvariga för. Täppa till hålen i lagen, se till att invandrare lär sig svenska och lär de om svensk kultur och moral. Först när "mottagningskommittén" (svenska staten) gör ett bra jobb kan vi börja kritisera de få som försöker glida runt på guleböjer. (Jag har tråkigt, så jag kunde inte låta bli att göra en liten sväng där i slutet :D).



Talang tittar jag på om jag inte har annat för mig, men stänger öronen för juryns åsikter. Jag förstår inte riktigt att så många röstas vidare - jag tycker många knappt har underhållningsvärde och sen retar jag mig på att Bert enbart blir tagen av de som har ett kommersiellt värde. Att han inte kan uppskatta människor för deras unika förmåga. Så jag är så enig så.



De andra programmen du nämner har jag inte tittat på, eller jo, Byggfällan, men det har inte med programmet i sig att göra. Dessutom har jag slutat titta på det också, jag tyckte Matte var mer sexig förr. Har han tappat stinget? Eller är det jag som börjar bli för gammal? ;D



Jag gillar när du lägger ut dina åsikter och om någon skulle skälla ut dig, så SO WHAT? Du tycker som du menar ändå. Och så har du ju ALLTID mig! :D

2011-05-07 @ 14:34:41
URL: http://svorskan.se
Postat av: Anna

Håller faktiskt med dig!



Men du glömde ta med " Lyxfällan ". Det som jag blir chockad över i det programmet, är att inte föräldrarna reagerar!



Och " Big Brother " sen då! Det är nog allra värst. Nu verkar det bara gå ut på att fult vuxen ord och supa. Sedan hamnar deltagarna på psyket. För dom ångrar att dom fult vuxen ord i TV. BB har mer eller mindre, blivit en nerdrogad porrulle serie!



Och sedan, måste de som deltar i programmet, så gott som sälja allt dom har, för att få ordning på ekonomin. Sedan i slutet på programmet får dom en utlandsresa, eller ett års förbrukning av något som dom har varit tvugna att göra sig av med!



Som i värsta bilförarna och som i alla andra såna liknande program. Så tror jag att deltagarna blir tilldelade roller.



Hahahaha! Titta, nu fick jag också ur mig lite granna! :D



Ha en skön lördag! Väntar med spänning på måndag! :D



// Många kramar

2011-05-07 @ 14:40:47
URL: http://annalundberg.org
Postat av: Svorskan

Sv: Just det, ByggLOV var det. ByggFÄLLAN hade kanske passat bättre när jag satt och dreglade.. ;D // Vem förstår sig på Bert? Han var med i "Du är vad du äter" för några år sen och då verkade det som att inte ens hans fru förstod sig på han. Eller HADE han en fru? Hon syntes aldrig till i rutan i varje fall.



Sv2: Hahaha! Ja, pink på toan är inte dumt. Bättre än många andra ställen. Och GRATTIS till förstaplatsen!

2011-05-07 @ 15:02:30
URL: http://svorskan.se
Postat av: Robert

Skönt att man inte följer de där programmen. ;P

2011-05-07 @ 15:15:30
Postat av: Robert

Själv har jag börjat anstränga mig för att rensa ut så mycket som möjligt av allt som irriterar en. Tror de är bra för välbefinnandet. :)

2011-05-07 @ 15:18:45
Postat av: Gun

Robert: Talang kollar jag på, men inte de andra längre. Men vi är ju fler i familjen så det är svårt att undvika att se ändå.

2011-05-07 @ 15:23:41
URL: http://horni.blogg.se/
Postat av: Svorskan

Sv: Hahaha! (Matte, Bert och rosa toasits)

2011-05-07 @ 15:35:15
URL: http://svorskan.se
Postat av: Svorskan

Sv: Grattis IGEN! :D

2011-05-07 @ 15:48:12
URL: http://svorskan.se
Postat av: ida

fast jag tycker att det här var bra saker att störa sig på.. och du, man kan alltid räkna till 10 om inte pysslandet hjälper :)

eller gå ut i skogen och skrika, det funkar!

2011-05-07 @ 16:04:56
URL: http://www.chavita.devote.se
Postat av: Robert

Förstår. :)

2011-05-07 @ 16:20:56
Postat av: Beate

1. Invandrarfientlighet är mig totalt främmande och har det alltid varit.

2. Resten kan jag inte uttala mig om då jag inte sett programmen. Ja, det kan bli så också när man inte har nå't liv - räknas bloggandet och lata sig på balkongen som liv...;-)

2011-05-07 @ 17:52:39
URL: http://bp-computerart.blogspot.com
Postat av: PeterL

Ja och tänk vad mycket talang det finns bland invandrarna som många aldrig får en chans att visa upp.



Roligt att du läser mig :-)

2011-05-07 @ 20:50:01
URL: http://peterlarson.wordpress.com
Postat av: Jess

Ibland har man värsta inlägget och vill gärna publicera, men låter blir, fast i bland måste man få skriva av sig!

2011-05-08 @ 08:46:59
URL: http://maisongrey.blogspot.com
Postat av: LiLo

Helt normala saker att ogilla!

Det är inte normalt att gotta sig åt andras "elände" vare sig det är förmågan att köra bil, hantera pengar, bygga hus eller äta rätt. Vad jag förstår går alla de programmen enbart ut på att man ska få känna sig överlägsen.

"Så där trasigt/fult har i alla fall inte vi hemma" "Ojoj, jag har i alla fall 10 kronor kvar när allt är betalt" "10 påsar chips om dagen? Ha, jag äter minsann bara 5!"

Nej en god bok, eller en engelsk TV-deckare är bättre!

2011-05-09 @ 07:50:08
URL: http://www.kucke-li-lo.bloggplatsen.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0