Kan vuxna ha marsvin?

Vaknade vid två- halv tre med magont som håller i sig än. Mumannen vaknade vid fyra, vilket inte är ovanligt, så nu har vi suttit här ett tag vid tv:n, som två nattugglor (fast jag känner mig mer som en rugguggla). På tal om ugglor och tv, Mumannen har en förkärlek till djurprogram, medan jag tycker det är dödstråkigt! Jag älskar ju djur, men program om dem är ofta, enligt mitt tycke, antingen;
 
- tråkigt sega (tex Mitt i naturen)
- överdrivet dramatiska (tex Djurens slagfält)
- eller så går programmet ut på att programledaren vill imponera, istället för att fokusera på djuren (tex Krokodiljägaren).

Jag har ingen aning om hur man ska göra djurprogram intressanta för mig, men det borde inte vara omöjligt eftersom jag, som sagt, älskar djur.

På tal om att älska djur, jag har aldrig haft en hund trots att det på sätt och vis har varit en dröm ända sedan jag var liten. Det har liksom alltid känts som ett för stort ansvar att ta på sig. Vi har haft två ödlor, en katt, och tre marsvin och när jag var liten hade jag en sköldpadda som hette Jocke, en hamster som hette Hampe (otippat) och en kanin som hette...ja, vad hette den...Stampe såklart!

Fast min karriär som djurägare startade egentligen med ett akvarium. Jag hade önskat mig ett, men fattade ändå inte varför dörren till en av toaletterna var låst i flera dagar. Vilken lycka det var när det gick upp för mig vad mina föräldrar gömt där inne! Att några fiskar kan göra ett barn så glad!   

Just nu har vi inget djur (om inte dammråttor och flugor i fönstret räknas) och jag saknar det mycket. Tänker ofta på vad mysigt det skulle vara med en katt (hundtankarna har jag nog gett upp), och förra helgen var jag nära att impulsköpa ett marsvin i djuraffären i Kista centrum.

Ni skulle ha sett den lilla marsvinsungen, så söt och så fina färger, så mjuk och go och alldeles, alldeles underbar. Och jag funderade allvarligt på om man kan ha marsvin fast man är vuxen..? Marsvin är fina, keliga djur och mycket mer lättskötta att ha inomhus än kaniner, som småbarnsföräldrar ofta envisas med att skaffa till sina barn.

Vi hade först två marsvin, Cissi och Mimmi, när barnen var i lågstadieåldern. Buren stod i köket och var alltid öppen, även när vi inte var hemma. De gick ingenstans, utan höll sig i sitt revir runt köksbordet och under kökssoffan. Cissi kunde ta en löptur runt hela köket någon gång ibland, men mer än så var det inte.

Vårt nästa marsvin, Virre, gick aldrig någonsin ut ur sin bur frivilligt fast den alltid stod öppen. Han var kelig och inte rädd för oss, men lite rädd för världen utanför sin bur. Ville man motionera honom fick man lyfta ut honom på golvet, så sprang han det fortaste han kunde hem till buren igen.

Marsvin har små läten för sig, och alla våra har kvittrat glatt när vi kommit hem och har älskat kel och klappar.

Jag saknar det. Ett litet liv att ta hand om.

              
                                           Här var Virre gammal och grå.:)

Och medan jag skrivit det här långa inlägget har det hunnit bli morgon! Godmorgon allihopa!:D     


Kommentarer
Postat av: Jess

Godmorgon!!

Visst kan en vuxen ha ett marsvin, om du vill det!

Jag skulle vilja ha en katt, men maken är allergisk. Flickorna har trekaniner men de bor ute i lekstugan!

2010-05-08 @ 07:02:32
URL: http://maisongrey.blogspot.com
Postat av: Åsa

Varför inte. Vill du ha ett marsvin så skaffa dig ett marsvin. Du är ju vuxen nu, behöver inte be om lov. (Om du inte har allergiska familjemedlemmar att ta hänsyn till då)

2010-05-08 @ 07:12:46
URL: http://spinninghead.blogg.se/
Postat av: Em

Det är mycket viktigt att ha ett husdjur när barnbarnen kommer på besök. ;) Jag tycker inte det spelar någon roll om man är barn eller vuxen, vill ni ha ett marsvin, så tycker jag ni skall köpa det. I dag är en bra dag för sånt, lördag och allt!!God morgon, "snart-marsvins-ägare"-Gun! :D

2010-05-08 @ 07:38:58
URL: http://egoinasmamma.nu
Postat av: A

jadå hehe!

2010-05-08 @ 07:58:14
URL: http://annnaaah.blogg.se/
Postat av: Eva

Men så klart att du ska ha marsvin om du vill. Djur är ju inga leksaker så att du är vuxen har väl ingen som helst betydelse.

Jag skulle vansinnigt gärna ha tamråttor igen men tyvärr så utvecklade jag allergi för några år sedan.

Det är helt otroligt sociala och snälla djur verkligen!

2010-05-08 @ 08:10:23
URL: http://tantbloggaren.blogspot.com
Postat av: Two olsson sisters

usch vad jobbigt och vakna sådär:S Djur program är ju inte det roligaste... men varför ett marsvin om du vill ha något att ta hand om? Varför inte en hund?//Emma.

2010-05-08 @ 08:11:04
URL: http://twoolssonsisters.blogg.se/
Postat av: Åsa

SV: Konstigt att du ser bilden där. Jag ser din bild i övre högra hörnet, under headern, och där borde min också vara. Om jag nu skulle se någon......

2010-05-08 @ 08:26:42
URL: http://spinninghead.blogg.se/
Postat av: Robert

Klart att du kan ha ett marsvin som vuxen också. :DGod morgon! :D

2010-05-08 @ 08:34:27
Postat av: Stattinskan

... jag har en "jättetrevlig" katt som jag kan donera, haha ...

Jag hade också marsvin när jag var barn ... de följde med oss överallt ... till och med till Gotland på campingsemestrarna :-)

Klart du kan ha marsvin som vuxen (förrästen är du det, vuxen? hehe) ... nu blev jag ocksp lite sugen :-)

Gomorron Gun

2010-05-08 @ 08:37:50
URL: http://metrobloggen.se/stattin
Postat av: A

hoppas jag med ;)

2010-05-08 @ 08:41:07
URL: http://annnaaah.blogg.se/
Postat av: Åsa

SV: Hehe, bilden och alla länkar borde ligga i högerfilen. Det gör dem i min dator........weird...

2010-05-08 @ 08:41:43
URL: http://spinninghead.blogg.se/
Postat av: Gun

Robert: Ja, kanske det.:)Godmorgon!:D

2010-05-08 @ 08:45:11
URL: http://horni.blogg.se/
Postat av: Selma

När jag var riktigt liten hade vi ett marsvin. Väldigt sociala djur. Vårt hade dessutom den goda smaken att låta och backa om han ville tillbaka till buren för att kissa eller bajsa.

2010-05-08 @ 08:46:28
URL: http://frunatmaken.wordpress.com
Postat av: Janne

Nästan alla har ju redan skrivit det. Klart man kan ha ett marsvin som vuxen. Känner du för det så köp ett. Eller varför inte en katt.Godmorgon! :D2010-05-08 @ 09:05:18
Postat av: Gun

Janne: Vi får se.:)

Godmorgon!:D

2010-05-08 @ 09:07:42
URL: http://horni.blogg.se/
Postat av: Bara Jag

Val av husdjur har väl egentligen inte med ålder att göra?? Att vilja ta hand om någon är ju en superfin egenskap - go for it!! Bejaka är ordet för dagen - bejaka!

2010-05-08 @ 09:08:48
URL: http://myworldmytruth.blogg.se/
Postat av: Ama de casa

Klart du ska ha ett marsvin! Dom är gosiga och smarta djur.

Jag hade ett marsvin när jag var liten. Marsis hette hon (ja, jag hade också god fantasi...). Hon var så himla smart - hon kunde franska! Hon kuttrade och hade sig mest hela tiden, men så fort man öppnade kylskåpsdörren så skrek hon oui, oui, ouiiii!!! Vilket är franska för "ja". Då belönades hon med gurka :-)

2010-05-08 @ 09:18:13
URL: http://amacasa.wordpress.com
Postat av: Hillevi

Absolut! Det är en ganska lagom nivå tycker jag, gosiga, sociala och lätta att få passning till om man ska resa. God morgon!

Sv. Tack så mycket!

2010-05-08 @ 09:26:52
URL: http://ihuvudetpahillevi.blogg.se/
Postat av: Jompen

God morgon Gun! :)Det är klart som korvspad att du kan skaffa dig ett marsvin! :)

2010-05-08 @ 09:39:18
URL: http://johannamoxell.blogg.se/
Postat av: William Witsman

I vårt hus bör varken vuxna eller barn ha några svin eller andra djur överhuvudtaget. Om du frågar mig. Frågar man Fru Witsman ska vi ha massor av djur. Frågar man barnen så är dom som vanligt på fur Witsmans sida. Det slutar väl med att jag får flytta ut i stallet, eh, garaget...

2010-05-08 @ 10:24:17
URL: http://www.sadarlagomkul.blogspot.com/
Postat av: sabina

marsvin är så söta :) självklart kan man ha marsvin fast man är vuxen ;)

2010-05-08 @ 10:26:04
URL: http://chahina.devote.se
Postat av: Em

Jag glömde bort i morse att fråga hur det är med magen nu. Jag vet hur jobbigt det är med ihållande magsmärtor. Har du fått ordning på det? Och har ni kommit på namn till marsvinet/katten än? Varför har du inte lagt ut bild? Eller skall det ta lika lång tid som det tog för dig att starta bloggen? ;) Hoppas magen är snäll nu!!

2010-05-08 @ 11:07:59
URL: http://egoinasmamma.nu
Postat av: sara - Glitterögon

För det första vill jag säga; ge inte upp din hunddröm - nån gång kanke! För det andra; självklart kan man ha marsvin oavsett ålder. De är underbara djur. Jag hade gärna haft ett par om Mr C inte varit allergisk. De är som du skriver lättskötta och sociala. Mycket trevliga.

Åk nu och köp dig marsvin - basta, bums.

2010-05-08 @ 11:17:33
URL: http://glitterogon.blogg.se/
Postat av: Heidi

Personligen äääälskar jag katter men jag har en kompis som är helt såld på marsvin..hon är vuxen o tycker att marsvin är det bästa man kan ha :) Jag tycker att du ska åka tillbaka till Kistagallerian o köpa det där lilla livet du föll för :) Här hemma är alla utan jag allergiska så därför inga djur..suck..

2010-05-08 @ 12:05:08
URL: http://webmum.blogg.se/
Postat av: Diana

Jag förstår din längtan efter djur! Jag fick ju ett "fnatt" när jag var som djupast i min depression och köpte en hamster (jag vet, sååå skitcoolt), haha. Om du köper marsvin så köp två, tror det är lag på att man måste ha dem två och två idag.

God morgon!

2010-05-08 @ 13:05:16
URL: http://decdia.blogg.se/
Postat av: Morsing

Usch, jag avskyr att vakna upp och ha ont i magen! Eller bara att ha ont i magen överhuvudtaget. Vilket jag tyvärr har alldeles för ofta.I övrigt kan jag bara hålla med. Djur är helt underbara och ger så mycket glädje i livet. Jag har drömt om en hund hela mitt liv, och jag kommer nog skaffa en så småningom, men som du säger följer ett stort ansvar på det också.

Med alla djur egentligen. Så fort man ska göra något måste man också ta hänsyn till sin fyrbenta vän, som tyvärr sällan kan följa med.Men jag tycker absolut man kan ha marsvin fast man är vuxen! Djur är ju lika mycket (om inte mer) glädje för vuxna som för barn.

2010-05-08 @ 13:16:37
URL: http://tana.blogg.se/
Postat av: Yvonne

Ja varför inte? (Som svar på frågan om vuxna kan ha marsvin alltså.) Fast jag skulle inte vilja ha ett, jag tycker de har otäcka fötter som påminner om råttfötter. Sen har jag ju Higgins, och det var nog aldrig en fråga om "om" jag skulle skaffa hund utan snarare "när". Jag väntade i flera år innan bitarna föll på plats och jag inte längre hade totalt oregelbundna arbetstider och sånt. Visst är det ett stort ansvar och man är rätt låst ibland, men för mig är det definitivt värt det.

2010-05-08 @ 13:21:38
URL: http://yvoeri.blogspot.com/
Postat av: Karin

Själv är jag ingen marsvinsälskare, men tycker absolut man kan ha ett fast man är vuxen !

De är ju som sagt lättskötta och gosiga.

Själv är jag ju kattmännniska, och får ju varje dag goda skratt åt mina små busingars påhitt. - Framförallt den lilla sätter ju sprutt på vardagen. :D

2010-05-08 @ 13:26:34
URL: http://karin.hermansro.se
Postat av: Anna

sv: det finns ju systemkameror för strax över 4000 kr :) man måste inte köpa de för 75000 :)

2010-05-08 @ 13:30:59
URL: http://annaflickan.blogg.se/
Postat av: Anna

kaniner ska väl inte vara inomhus =/ tycker inte man ska ha det om man bor i lägenhet, de behöver ju få gå ut. samma med katter för den delen, 2 av mina katter var instängda i en lgh i 4 år (!!!) efter att ha varit utekatter från början. jag tog hand om dem för ägaren blev värre i sin allergi. nu är de utekatter igen och stortrivs :) klart de är inne på nätterna och så :) tyvärr har den ena fått diabetes men han mår bra ändå :)

2010-05-08 @ 13:33:18
URL: http://annaflickan.blogg.se/
Postat av: Anna

marsvin har jag aldrig haft eller ens träffat knappt så dem kan jag inte säga nåt om :)vill ha höns igen i framtiden när vi får ett hus (jag hyr bara mitt hus nu). och så har jag ju som sagt 3 katter & en hund :)

2010-05-08 @ 13:34:03
URL: http://annaflickan.blogg.se/
Postat av: Ellen - ellastankar.blogg.se

Svar: Ja total galenskap kallar jag det! Men om de tror pa det sa far de väl göra sa. De tycker ju att min "diet" är helt galen, men det kanske beror pa att de ser hur bra jag mar och ocksa skulle vilja ha det sa ;-) Avundsjuka helt enkelt.

2010-05-08 @ 13:53:31
URL: http://ellastankar.blogg.se/
Postat av: Em

Sv: Vad skönt att magen är bättre. Men varför blir det inget marsvin? Och kanske en katt då? Eller?

2010-05-08 @ 14:04:07
URL: http://egoinasmamma.nu
Postat av: Ia

Klart Du kan ha ett marsvin...men rackan vad mycket roligare det är med katt!!!!Att få en gratis akupunturbehandling på ryggen klockan fem på morgonen...knappast nåt ett marsvin står till tjänst med...inte heller tror jag att ett marsvin dukar fram frukosten på sovrumsmattan medan Du sover? Sällan försöker de fälla Dig varje gång Du har bråttom till toaletten...ja, det finns mycket som en katt kan men inte ett marsvin!!Kram från ett kyligt torp i skogskanten i Västmanland ;)

2010-05-08 @ 15:44:15
URL: http://kajsalisa.blogg.se/
Postat av: Felicia

Nej uuush,. dom små djuren är så jobbiga, xD dom är små som man kan inte riktigt kela med dom,,.. och sen piper dom ju,.. hela tiden,. kmr ihåg att en av mina kompisar när jag var liten hade en, jag ville aldrig sova över hos henn för attt det inte gick och sova det enda som hördes var PIIIIIP PIIIIIIIIIIIIIIIIIIP och PIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIP,... -_-'haha..... Själv har man en liten, nja liten och liten, men kanin hemma! :D mkt bättre tkr jag!

GOD KVÄLL GOD KVÄLL!sv. :O det har jag aldrig sett... får kika lite bättre :P

KRAM

2010-05-08 @ 15:56:37
URL: http://fjaelkis.blogg.se/
Postat av: Amanda

Godmorgon! Du har en väldans lång djurhistoria...jag har haft tre kaniner också alla pållarna som kommit och gått, that's it. ;)

2010-05-08 @ 16:16:09
URL: http://medelrutanvingar.blogg.se/
Postat av: Gröna Anna

05:54? Njäe, det är nog fortfarande natt i min värld. ;-)

2010-05-08 @ 16:19:49
URL: http://metrobloggen.se/gronaanna
Postat av: Beate

Vilket fint "morgoninlägg". Kul med att blogga när man inte kan sova. Mycket roligare än att titta på Tv... tycker då jag. Då du har barnasinnet i behåll tycker jag att du ska skaffa ett marsvin. Om du saknar nå't att kela med (förutom Mumannen) så slå till.

Mina djurerfarenheter begränsar sig till en kanariefågel, som mamma gillade och ett antal sköldpaddor som jag älskade. En blev "mördad" av en katt, en rymde med jämna mellanrum och lämnades tillbaks av olika bönder i närheten. Nu vet du det... också;-)

2010-05-08 @ 17:28:02
URL: http://bp-computerart.blogspot.com
Postat av: ansepanse

Gun! visst kan man ha marsvin även om man är vuxen, jag har också erfarenhet av marsvin, vi hade några när flickorna var små, helt ljuvliga varelser med små läten, längtar du - så tycker jag att du kan skaffa dig

kramar

2010-05-08 @ 17:28:43
URL: http://kinaguld.blogg.se/
Postat av: Thakock

En NAKENRÅTTA kan du ha! =O

2010-05-08 @ 17:41:22
URL: http://briadlover.blogg.se/
Postat av: Kadri

oi vilken lång inlägg så tidigt på morgonen.

jag har också alltid velat o ha en hund, men inte vågat o skaffa. Hamster har vi haft. Carmen Ly ville ha, men det blev ju i princip min hamster för hon tyckte ju att den var rolig de första 2 veckorna och sen fick jag ta hand om den.

2010-05-08 @ 20:18:40
URL: http://livetivillavillekulla.blogg.se/
Postat av: Ellis

Jag har aldrig funnit någon charm i marsvin, de har sträv päls och är jätte tråkiga.. och de bits och är konstiga..... Jag har dock haft 3 kaniner jag älskar högt.

2010-05-08 @ 22:13:12
URL: http://ellisu.blogg.se/
Postat av: Ulrika

Klart vuxna kan ha marsvin! Det är mysigt med djur, varma, gosiga, pälsiga kroppar med mycket personlighet. Jag gillar David Attenboroughs djurreportage - han berättar så oerhört engagerat att allt från termiter till elefanter!

2010-05-09 @ 13:37:56
URL: http://fabulousforty.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0