Tackar som frågar

Det går hyfsat bra, är mitt svar till er som undrar hur det går för mig att jobba. Ryggen klarar de tre timmarna varje dag utan större protester, resten av kroppen har hittills också klarat det bra, men idag brakade magen ihop. Det är sånt som händer ibland, med en mage som min. Tur att jag har bra jobbarkompisar som vet hur jag har det.

Mitt förra inlägg var alltså ingen kritik mot dem, utan mer en fundering jag har på hur mycket man egentligen ska behöva vända ut och in på sig själv för att få andra att förstå. Jag har tidigare jobbat på ställen där man utgått från att folk är fuskare och det är så sorgligt. Men man kanske dömer andra efter sig själv? 

Med den erfarenhet jag har av att vara sjuk har jag bestämt mig för att försöka tro att den som är hemma har en bra anledning. Man kan aldrig riktigt veta hur andra egentligen har det.

För att lätta på stressen har jag bestämt mig för att ta semester varje onsdag i sex veckor, fram till sommarsemestern. Jag skulle kunna be försäkringskassan om att få lägga mina arbetstimmar på fyra dagar istället, men jag vet att de är motsträviga och orkar inte ens försöka när sannolikheten för att de säger ja är obefintlig. 

Nu är alla nöjda och vikarien är glad för extra timmar. Jag har jobbat så förut, och har aldrig mått så bra som då. Att aldrig jobba mer än två dagar i rad är väldigt skönt när man har diverse problem med kroppen. Och så får man liksom två fredagar i veckan då. Mycket trevligt.

Men nu får det vara nog med sjukinlägg för ett tag! Jag tröttnar ju på min egen blogg när jag håller på så här!

Imorgon är det i alla fall torsdag (har kollat så jag säger rätt den här gången;)) och nu säger jag Godnatt till alla som går och lägger sig, och Godmorgon till alla som vaknar före mig imorgon bitti.:)

Kommentarer
Postat av: Diana

Vad smart lösning att få väldigt korta arbetspass. Skönt att det går bra för dig med, att det fungerar fysiskt. Men hur går det med resten? Mår huvudet och hjärtat bra med? Kram

2010-05-19 @ 23:16:11
URL: http://decdia.blogg.se/
Postat av: Yvonne

Så bra att du har bra jobbarkompisar som vet hur läget är. Alla har det ju tyvärr inte så. Själv har jag tur och har sällan varit sjuk, men jag har ju jobbat med folk som inte haft samma tur. Vissa människor och familjer verkar ibland mer drabbade än andra.

Två fredagar i veckan låter ju inte helt fel, och att jobba två dagar åt gången verkar väl helt perfekt!

2010-05-19 @ 23:23:28
URL: http://yvoeri.blogspot.com
Postat av: Felicia

Det lät bra!,.. orkade inte läsa allt föörlåt,.. men somnar snart m´vid datorn,,.. hoppas du haft en bra dag! det har jag :D

PUSS OCH NATTI

2010-05-19 @ 23:28:26
URL: http://fjaelkis.blogg.se/
Postat av: marie

Ja, godnatt på dej.Själv jobbar jag natt och får säga godnatt när du säger godmorgon.....kram

2010-05-20 @ 00:15:15
URL: http://mariekjerulf.blogg.se/
Postat av: Diana

Sv: tråkigt att allt inte bara flyter på. Men sånt är ju inget som förändras på en natt och innan har du ju haft ryggen och din fysiska återhämtning att fokusera på. Men små små steg så ska du se att det löser sig på ett eller ett annat sätt med det andra med.

2010-05-20 @ 00:20:58
URL: http://decdia.blogg.se/
Postat av: Ellis

Då är vi två med brakande magar!!! :O

Min har varit kaos i alla lägen idag :OGodnatt du underbara

2010-05-20 @ 01:24:43
URL: http://ellisu.blogg.se/
Postat av: Em

Såna här inlägg är aldrig tråkiga, tycker jag. Du skriver på ett sätt som ökar förståelsen, du klagar ju inte och inte hänger du ut någon. Du är GUN helt enkelt! ;) God morgon, schnuppa! :D

2010-05-20 @ 06:35:17
URL: http://egoinasmamma.nu
Postat av: Thakock

Men gud va nice att du kunde göra så! =DGodmorgon!

2010-05-20 @ 07:41:11
URL: http://briadlover.blogg.se/
Postat av: Em

Sv: Då är det bra att skriva ett inlägg om det, i varje fall för min del så får jag det lite mer ur kroppen då.// Jag tror jag också hade vräkt i mig om det var mjölkchoklad, eller jag hade kanske gjort det även med mörk choklad om det var STOR, men nu tror jag det i så fall mer hade varit vanan, att så brukar jag göra. Men det är farligt ändå, då är inte steget långt till att jag har "fel" sorts sug.

2010-05-20 @ 08:07:40
URL: http://egoinasmamma.nu
Postat av: Selma

Klart att det sliter att jobba. Låte det ta tid att komma upp i helfart igen. Hellre mer tid till det än att det brakar ihop på vägen resonerar jag.

2010-05-20 @ 08:13:30
URL: http://frunatmaken.wordpress.com
Postat av: Ama de casa

Det låter ju superbra med lediga onsdagar! Fast jag tycker ju att försäkringskassan borde gå med på att förlägga din ordinarie arbetstid så. Med tanke på dina ryggproblem och din långa resväg så är det ju bra för läkningen att få en vilodag...

2010-05-20 @ 09:24:49
URL: http://amacasa.wordpress.com
Postat av: Bara Jag

Det är jättebra att du kan få förståelsen på ditt jobb och har möjlighet att jobba det antal dagar som du klarar av. Som sagt... Försäkringskassan är hopplösa när de varken vill lyssna eller förstå, man är varken mer eller mindre än ett ärende som bedöms enligt ett regelverk, människa det är man INTE!

2010-05-20 @ 10:03:04
URL: http://myworldmytruth.blogg.se/
Postat av: Michis

haha det är illa när man tröttnar på sin egen blogg :Dlåter himla härligt med en ledig dag i veckan iaf =)

2010-05-20 @ 15:47:01
URL: http://michaeala.blogg.se/
Postat av: Hälsporren

Vad roligt att läsa att det går bra för dig att jobba. Att ryggen håller. Smart med arbetsdagsfördelningen. Jag håller på dig!

2010-05-20 @ 16:28:51
URL: http://halsporre.blogspot.com
Postat av: Beate

Mycket smart lösning, speciellt nu när det är (nästan) sommar. Hoppas du mår riktigt bra av det även nu:-)

2010-05-20 @ 20:58:51
URL: http://bp-computerart.blogspot.com
Postat av: Dansbandsfrun

Va skönt att du hittat en lösning, sen kan jag tycka att FK ska fixa det men jag vet ju hur dom är... Synd bara att du får slösa på din sem.

Din mage låter misstänkt lik min. ibland säger det pang men jag har vant mig o det verkar du med ha gjort. sov gott goa Gun!

2010-05-20 @ 22:42:47
URL: http://dansbandsfrun.bloggplatsen.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0