Godmorgon

Röd dag är inte dumt!

Det var skönt att sova ut,
trots att jag bara jobbat fem dagar hittills.


Har precis ställt in en djupfryst nötstek,
som ska bli tjälknöl, i 75 grader i ugnen.

Den tar sex-tolv timmar på sig,
så vi hinner hitta på nåt under tiden.

Om vi vill.


Kommentarer
Postat av: Em

Hoppas ni inte vill! :D

2010-05-13 @ 09:22:23
URL: http://egoinasmamma.nu
Postat av: Robert

God morgon! :D



Lät lite kryptiskt med att "hitta på nåt om vi vill". Robert har dock bara snusk i skallen nuförtiden. ;D

2010-05-13 @ 09:30:11
Postat av: Gun

Robert: Godmorgon! Jasså, är du "sån" du? ;D

2010-05-13 @ 09:47:31
URL: http://horni.blogg.se/
Postat av: Em

Sv: Hahahaha! Nej, "gör nåt" ni! Eller.., jag blir lite avundsjuk faktisk. Men du kan väl blogga om det sen? Som kompensation liksom?

2010-05-13 @ 09:48:05
URL: http://egoinasmamma.nu
Postat av: Åsa

Antar att du inte tänker sitta och glo på steken i ugnen hela dagen =)

2010-05-13 @ 09:56:17
URL: http://spinninghead.blogg.se/
Postat av: Eva

Perfekt mat, står där och sköter sig själv i timtal, helt i min smak det;) gott med tjälknöl är det också!

2010-05-13 @ 10:01:11
URL: http://tantbloggaren.blogspot.com
Postat av: Robert

Japp, jag är "sån". ;D

2010-05-13 @ 10:11:10
Postat av: maria

Röda dagar är underbara :)



Tjälknöl är gott :)

Vad ska ni hitta på mer idag då ?



Kram kram

2010-05-13 @ 10:22:03
URL: http://www.forsnetblogg.se/Maria
Postat av: Ama de casa

Klart ni ska göra nåt! Tur ni inte kokar snabbmakaroner... ;-)

2010-05-13 @ 10:38:22
URL: http://amacasa.wordpress.com
Postat av: Ia

Visst är det underbart med "fria dagar"...själva ska vi nog, om vädret bara tillåter, ta oss ut i trädgården och försöka få ner lite sockertärtor i jorden....mums!!!!



Apropå matlagning så..finns det lite tips hos mig ;)

2010-05-13 @ 10:40:02
URL: http://kajsalisa.blogg.se/
Postat av: sara - Glitterögon

Det där med "såndärknöl" låter inte dumt, att den sköter sig själv så länge. "Tyvärr" äter jag inte kött och antar att en qournfilé inte hade klarat 12 timmar i ung ;)

2010-05-13 @ 11:33:46
URL: http://glitterogon.blogg.se/
Postat av: Em

Sv: "Att vara pippig" har jag hört ett par gånger och sen Googlade jag det och såg att någon hade använt det som ett uttryck, men det är kanske inte ett accepterat ord så där. Vad det betyder är jag inte säker på, tror man menar att någon är stirrig eller uppe i varv. Men uttrycket "ATT pippa" vet jag, vad gör ni? ;D

2010-05-13 @ 12:08:20
URL: http://egoinasmamma.nu
Postat av: Yvonne

Jag har aldrig provat att laga tjälknöl själv, men jag har däremot ätit med god aptit när jag blivit bjuden! ;0)

Det är ju ingen maträtt direkt man kommer bara svänger ihop till middag efter jobbet...

2010-05-13 @ 12:13:27
URL: http://yvoeri.blogspot.com/
Postat av: Jess

Vad gott!

Hittar ni på något? ;)

2010-05-13 @ 12:15:33
URL: http://maisongrey.blogspot.com
Postat av: Beate

Det var nog (lite) synd om di i tv-soffan igår kväll;-) Visste inte att man göra tjälknöl av nötkött. Lammvarianten har jag provat några gånger. Varför låter du plasten sitta kvar runt köttet - bara för fotots skull...

2010-05-13 @ 12:19:58
URL: http://bp-computerart.blogspot.com
Postat av: Felicia

MMMM tjälknöl som är så himla GOTT,.. speciellt mormors ;D

Jag kanske kommer över och smakar på den ;P

KRAM

2010-05-13 @ 12:42:03
URL: http://fjaelkis.blogg.se/
Postat av: Selma

Skönt med mat som lagar sig själv.

2010-05-13 @ 12:55:20
URL: http://frunatmaken.wordpress.com
Postat av: Bögen från Dalarna

Oj, ambitiöst. Du som står för middagen i helgen då? Härligt! Slipper jag tänka på det. ^^

2010-05-13 @ 13:02:45
URL: http://gaymasen.se
Postat av: Stattinskan

... ja, och sedan ska den ju ligga i saltlagen också... Tjälknöl finns alltid på vårt julbord :-) Attans gott :-)

2010-05-13 @ 13:43:42
URL: http://metrobloggen.se/stattin
Postat av: Karin

Åh, så gott ! Det var det länge sedan jag gjorde.

Har du någon speciell lag att lägga den i sen, eller kör du standardvarianten ?

Jag åt en så god vitlöksmarinerad tjälknul en gång, men har inte fått till samma goda knorr på det själv.

2010-05-13 @ 14:02:35
URL: http://karin.hermansro.se
Postat av: Em

Är ni inte klara snart? Jag väntar på dokumentation i ett blogg-inlägg!! ;D

2010-05-13 @ 14:17:26
URL: http://egoinasmamma.nu
Postat av: Amanda

Röd dag är inte alls dumt. ;P

2010-05-13 @ 15:02:35
URL: http://medelrutanvingar.blogg.se/
Postat av: Thakock

Låter ju som ett par trevliga timmar ;D

2010-05-13 @ 15:18:49
URL: http://briadlover.blogg.se/
Postat av: Hillevi

Åh, tjälknöl! Nu bidde jag ju alldeles sugen... Gillar långkok, då känner jag mig så huslig...

2010-05-13 @ 16:17:45
URL: http://ihuvudetpahillevi.blogg.se/
Postat av: Kadri

oj vad länge den skavara i ugnen. vågade du lämna den ensam hemma så ? Jag skulle aldrig våga göra det. Jag är helt nojjig o måste kolla att allt är avstängt flera gånger innan jag går ut

2010-05-13 @ 16:28:57
URL: http://livetivillavillekulla.blogg.se/
Postat av: Ellen - ellastankar.blogg.se

Jag har jobbat =(

Tjälknöl är ju saaaaaa gott! Mums!

2010-05-13 @ 17:56:50
URL: http://ellastankar.blogg.se/
Postat av: Diana

Åh vad smarrigt! Vi ska göra nån stek till helgen med, längtar!

2010-05-13 @ 19:14:50
URL: http://decdia.blogg.se/
Postat av: Ellis

Oj vad lång tid??? Jag visste inte att vissa rätter tog SÅ lång tid på sig.

2010-05-13 @ 19:17:54
URL: http://ellisu.blogg.se/
Postat av: Ellis

sv: Hmm lika gott som en pizza månne? :D



Mamma brukar göra högrev men de tar inte sååååååå lång tid... Nu blev jag ju nyfiken (hemmafrun i mig är nyfiken haha)

2010-05-13 @ 19:22:02
URL: http://ellisu.blogg.se/
Postat av: Bara Jag

Röda dagar som inträffar på en vardag är alltid välkomna!! Däremot förefaller det som slöseri när röda dagar infaller på veckodagen söndag......

2010-05-13 @ 20:01:02
URL: http://myworldmytruth.blogg.se/
Postat av: Heidi

Hmm, 6-12 timmar..då har ni kanske precis ätit då?? :)

2010-05-13 @ 22:07:57
URL: http://webmum.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0