Men jag är oftast glad ändå!

Jag har en tarmåkomma som periodvis gör att jag mycket akut måste uppsöka toalett flera gånger per dag, jag mår illa och får ont i magen. Jag har även en skada i ryggen som ska opereras i höst eller vinter. Jag tvingas äta värkmedicin som inte är bra för min mage. 
Den senaste månaden har jag inte jobbat många dagar alls. Jag har varit sjuk ett par dagar, jobbat ett par dagar, varit sjuk ett par dagar osv. Har gått ner 3 kilo från min tunna kropp.  

Jag har så svårt att ge upp och då kan det lätt bli fel när man är så dålig att man kanske borde ge upp. Åtminstone för ett tag. Jag vet inte hur många gånger jag ringt till jobbet och sagt att jag kommer och sen har det inte gått. Jag blir fast på toaletten och det finns inte ett skit att göra åt det!

Det är även så att jag inte kan ge upp. Försäkringskassan har numera sin "rehabiliteringskedja" som man måste följa. Jag har inte lust att börja söka jobb i hela landet om sex månader, vilket man måste om de anser att det finns arbete jag skulle klara av. Jag ska opereras och kommer inte att orka. Jag har min familj här, men det struntar de i. Det är bara att flytta om de bestämmer så. 

Som tur är så vaknade jag i morse med en känsla av att det vänder nu! Jag kände mig pigg, magen är lugn och ryggen är hyfsat snäll. Jag tänker vara hemma idag, men imorgon hoppas jag kunna jobba igen.

Oroa er inte, det här ska inte bli någon tråkig sjukdomsblogg! Men det här är min blogg och idag kände jag för att skriva av mig.          "Det sägs att glada människor är friskare än andra. Kanske de är glada att de är friska".

                                                                                                       -Gunilla Dahlgren                                Kommentarer
Postat av: anne

Jag tror mig ha förstått att de flesta av dina kollegor är förstående, liksom din chef? Det måste bara vara så jobbigt att ha kroniska magproblem, det är ju inte som att ha värk på ett ställe, hela du blir ju satt ur spel.Njut av dagen om du idag mår bra!Kram.

2009-09-17 @ 09:55:50
URL: http://annnne.blogg.se/
Postat av: Brutala Bloggen

uss vad jobbigt =(

2009-09-17 @ 10:34:47
URL: http://metrobloggen.se/ruv
Postat av: Britt

Magen är inge rolig att vara sjuk i. Det påverkar hela allmäntillståndet om inte magen fungerar som den ska. Jag har "bara" ont i min mage...inget problem med tarmen. Var på gastroskopi igår och det såg fint ut så letandet fortsätter med ultraljud. Jag äter ju omeprazol och skonkost och det gör att jag mår bra och kan jobba. Vad skönt att du känner dig bättre. Jag hoppas det håller i sig.

Postat av: ansepanse

så jobbigt för dig och det här med försäkringskassan finns ju inte ens ord för, vet inte hur det ska sluta

kramar

2009-09-17 @ 11:17:44
URL: http://kinaguld.blogg.se/
Postat av: Jenny

Så skönt att du är positiv, då går det mesta!! Och självklart får man skriva av sig-det är din blogg, och jag och flera andra gillar att läsa den!

2009-09-17 @ 11:22:08
URL: http://jjjohansson.webblogg.se/
Postat av: sara

Jobbig siutation i och med försäkringskassan som flåsar en i nacken. Fattar inte hur brutala de får lov att vara. Ser de något människovärde att flytta folk kors och tvärs över landet - bort från familj och allt hemtamt? Nej, dagens kräk på försäkringskassan (eller den organisation som styr över deras beslutsfattande).

2009-09-17 @ 11:42:46
URL: http://glitterogon.blogg.se/
Postat av: Gun

Sara: Som tur är har jag alltid haft jättebra kontakt med mina handläggare på F-kassan. Det är ju inte de som bestämt reglerna precis som du säger.

2009-09-17 @ 12:02:12
URL: http://horni.blogg.se/
Postat av: Philippa - bebis i december

sv: vill man verkligen hård-dra det så är det ju självvalt att arbeta inom ex. vården osv med tunga lyft m.m, så då ska man inte bli sjukskriven för belastningsskador heller... det är ju arbetsförmågan som ska spela roll, inte av vilken anledning man inte klarar av att jobba som vanligt

2009-09-17 @ 12:11:18
URL: http://phlippans.blogg.se/
Postat av: Marina

Usch , ja inte kan man vara så glad när man är sjuk eller har ont. ``Den friske har tusen önskningar, den sjuke bara en!´´ Ha en skön dag i solen :D

2009-09-17 @ 12:36:53
URL: http://gallerigavelin.blogg.se/
Postat av: Miss Dramaqueen

Jobbigt med ryggen, himla bra att det vänder!Svar: det där med chokladkakan, står det inte namn så är det fritt fram tycker jag^^

2009-09-17 @ 12:49:37
URL: http://itisart.blogg.se/lisa
Postat av: Janne

Låter jobbigt det där. Både med dina tarmar och ryggen.... och Försäkringskassan. :(Min syster råkade ut för F-kassan när hon var arbetslös. Dom ville att hon skulle flytta från Karlstad upp till Luleå trots att hennes gubbe inte kunde/ville lämna sitt bra jobb och dom har ett litet barn. Som tur var så fick systersonen en plats på dagis i samma veva så hon slapp flytta men det var på det berömda håret. Jag tror helt det beror på den handledaren man får om man ska behöva flytta långt eller inte.Förresten, självklart ska du skriva av dig här. Är det inte det bloggen är till för? Skriva vad du känner för.

2009-09-17 @ 12:58:40
Postat av: Ellis

Tycker det är jätte bra att du skriver av dig - för som du skev det är DIN blogg och du har fria händer till att skriva om vad du vill.Jag önskar dig det bästa och att du inom snar framtid blir frisk. Hoppas operationen blir av och du blir bättre.Sv: Ja pappa ville hjälpa - inte skrämma.

2009-09-17 @ 13:34:28
URL: http://ellisu.blogg.se/
Postat av: Gun

Janne: Vilken tur för din syster och hennes familj! Inte klokt att de ska splittra familjer!! Men fick hon bo kvar bara för att barnet fick dagisplats?Jo då, jag kan skriva av mig här såklart, men jag har inte lust att tråka mina läsare med sjukdomsgnäll alltför ofta.

2009-09-17 @ 13:34:34
URL: http://horni.blogg.se/
Postat av: Ellis

Skönt att höra att den kommer bli av. :)sv: nja de är för beniga. Har knappt vadet hahah

2009-09-17 @ 13:58:14
URL: http://ellisu.blogg.se/
Postat av: Nanna

Ha det så jättebra !! :)

2009-09-17 @ 14:09:59
URL: http://honkytonkangel.blogg.se/
Postat av: Tonårsmorsa / Fatou

Vad tungt! Jag är i alla fall glad över att du har en positiv inställning! Önskar att du blir okej igen och slipper smärta och oro! Kram! ♥

2009-09-17 @ 14:55:57
URL: http://tonarsmorsa.se
Postat av: Janne

Jag är inte säker på om det verkligen var därför hon slapp flytta men det var efter att F-kassan fick det beskedet som dom ändrade sig.Åh, men tänk inte på om du tråkar ut oss eller inte. Blanda bara in lite andra inlägg så ska du se att du får behålla oss här. :D

2009-09-17 @ 15:12:34
Postat av: kadri

sv. Det visste jag inte. Är det sant ?

2009-09-17 @ 15:30:40
URL: http://livetivillavillekulla.blogg.se/
Postat av: Jennie - Mitt liv som mig

Hehe sånna här inlägg är många gånger "roligare" att läsa. Så oroa dig inte ;)!

Härligt att du har en bra dag idag, får hoppas att det vänder som det känns. Har själv haft problem med magen och det är så otroligt jobbigt.

Man blir så låst för man våggar inte befinna sig mer än nånn minut ifårn en toalett. Finns det någon hjälp som du väntar på att få? Är det inte tal om stomi eller så? Förstår om du inte vill svara, men frågar mann inte får man inget veta!Kramar

2009-09-17 @ 15:30:50
URL: http://jennienennie.blogg.se/
Postat av: tobys.se

Gud, magproblem är inte något vidare. :(Lycklig att jag inte har några sådana.

2009-09-17 @ 15:33:37
URL: http://tobys.se
Postat av: Egoinas mamma

Du gör rätt i att vara försiktig med Försäkringskassan, tyvärr! Det är helt sjukt hur de kan ifrågasätta, ibland undrar jag vad skattepengarna egentligen går till när människor som grimaserar av smärta när de jobbar inte får sjukpension. Jag har sett flera! Själv gick det 4 år innan de gav mig sjukpension på deltid, det är bra att de är noga, men 4 år är lite väl lång utvärderingstid tycker jag. Skulle de försöka med något så lägger jag mig ner och spelar död den andra 50% procenten.. :(

2009-09-17 @ 15:37:47
URL: http://egoinasriktigamamma.blogg.se/
Postat av: Gun

Em: Jag tycker också de ska vara noga men att det blir helt åt skogen fel alldeles för ofta. Ibland undrar jag vad de som fattar såna här beslut har för människosyn.

När jag blev 25% sjukpensionär erbjöd de mig konstigt nog 50%. Jag ångrar bittert att jag inte tog chansen och nu är det så hårda regler, så nu får jag inte.

2009-09-17 @ 15:54:00
URL: http://horni.blogg.se/
Postat av: Britt

Jag har en mamma på förskolan jag jobbar på som arbetar på Försäkringskassan. Hon brukar alltid säga att vi gör ett sånt fantastiskt jobb med alla barnen och undrar hur vi orkar. Jag brukar säga åt henne att det inte är så tungt med den positiva respons man får varje dag. Jag brukar säga att det måste ju vara värre på hennes jobb...att den positiva responsen inte kan vara så stor i dessa tider. Men hon säger att hon aldrig har problem med de som hon har hand om. Hon är nog en av de där bra handledarna:)

Postat av: Tiara

Usch, det låter inte ett dugg kul detdär. Jag hoppas verkligen att du blir bättre.Nu känner jag mig väldigt elak, men trots att det inte är något skämtsamt med inlägget, så kan jag inte låta bli att skratta åt meningen: "Jag blir fast på toaletten och det finns inte ett skit att göra åt det!". Antar att jag har ganska dålig humor...Hoppas ändå att du blir frisk! Kram på dig!

2009-09-17 @ 17:19:09
URL: http://tiiara.blogg.se/
Postat av: Jess

Klart man måste skriva av sig i bland.

Hoppas du mår bättre snart!

2009-09-17 @ 17:34:04
URL: http://maisongrey.blogspot.com
Postat av: Kina

Usch va jobbigt det verkar. Hoppas operationen gör att du slipper all värk. Kram!

2009-09-17 @ 18:30:51
URL: http://metrobloggen.se/erhit
Postat av: Pia

Det är fruktansvärt jobbigt när magen krånglar.. Jag kan få attacker av värsta magkatarren och blir helt handlingsförlamad! Usch.. Det är värre än migränen, för den kan jag hantera på ett annat sätt.

Inte mår man ju bättre av att bli jagad av AF eller FK heller, antar jag..

2009-09-17 @ 18:42:09
URL: http://anjocapi.blogg.se/
Postat av: Yvonne

Som flera andra sagt, det är din blogg så då får du ju skriva precis vad som helst i den! Det är ju verkligen olyckligt att ryggvärksmedicinen inte går ihop med magen. Har en bekant med liknande problem så jag vet hur besvärligt det kan vara.

Sen tror jag också att om man försöker ha en positiv syn och vara glad trots de problem man har så blir livet lättare! Men livet är upp och ner med det mesta, vissa dagar går allt emot en och ibland bara hälften! ;0)

Hoppas du känner dig bättre imorgon!

2009-09-17 @ 19:08:32
URL: http://yvoeri.blogspot.com/
Postat av: Myaraq

Din positiva anda smittar av sig!

2009-09-17 @ 19:44:10
URL: http://myaraq.blogg.se/
Postat av: Sarah-En ny snattersarah

SV: Aha, okej :) Jag gillar han här Anders. Han är så kramgo xD Och snäll och rolig!!!

2009-09-17 @ 20:27:21
URL: http://snattersarah.blogg.se/
Postat av: Linda

Låter jobbigt att behöva spendera så mycket tid på toa. Hoppas du har en mysig toa :D där var inga bilder från den i visa ditt hem inlägg:)

Min mamma jobbar på F-kassan, dock inte med sjuka. Men hon påstår att det är regeringens fel inte handläggarna som sitter ute i landet under press.

2009-09-17 @ 21:32:02
URL: http://icelinda.blogg.se/
Postat av: Ms Sunshine

svar: tack så mycket! nu är designen helt färdig =)det måste vara tungt, med både rygg, magen och att ha försäkringskassan efter en =/ lider med dig! hoppas operationen går bra och att det snart vänder för dig!Stor kram

2009-09-18 @ 15:08:08
URL: http://cherrytreelane.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0