Reggae och en galen busschaufför

Ni som gillar måndagar, lyckliga er! Själv är jag aldrig så trött som på måndagmorgnar. Men nu är jag hemma och försöker komma på något att skriva om.

Musonen tycker att jag ska blogga om mina bristfälliga reggaekunskaper. Alldeles nyss blev han oerhört förolämpad och chockad när han spelade en låt och jag råkade kalla sångaren Bob Marley för Bob Dylan. Jag sa ju fel för jösse namn! Bra av mig ändå att ha rätt på förnamnet! Och är det egentligen någon större skillnad på dem? Nej just det! (skvallra inte för Musonen bara;))

 Bob Marley (hoppas jag)

På tal om något helt annat, alla har väl råkat ut för grinig servicepersonal någon gång. Själv råkade jag ut för en fruktansvärt grinig busschaufför i fredags på väg hem från jobbet.

Det första han gjorde när vi steg på bussen var att sträcka armarna i luften, gäspa ljudligt och utbrista: Fan om man fick gå hem ändå!
Det fortsatte när han kom till en hållplats där det stod en tjej med barnvagn. Han tänkte köra förbi, men tvärnitade efter några meter och vrålade: Skulle du med ändå din jävla idiot! 

Ursäkta, men varför tror han att man står vid en busshållplats då? (Det går inga andra bussar där heller.)

När tjejen klivit på bussen och gick fram för att betala fick hon en utskällning: Du måste vinka för fan! Statyer åker inte buss!!! skrek han ut över hela bussen.
När vi närmade oss Ultuna, där det vimlar av studenter, hängde han på tutan och svor högt åt alla cyklister.

Han såg ut som en dopad muskelbyggare. Inte så trevligt. Mumannen tycker att jag ska anmäla honom, men jag har så svårt att skvallra på folk. Kanske hade hans tjej gjort slut, kanske hade han ont i huvudet, kanske han.......ja, så där håller jag på. Alla kan ha en dålig dag.

Precis som måndagar är för mig. Men jag låter det inte gå ut över mitt jobb i alla fall. 
man blowing steam animationMin busschaufför.

Kommentarer
Postat av: Ellen - ellastankar.blogg.se

Vilken jobbig typ...!

2009-09-21 @ 16:57:10
URL: http://ellastankar.blogg.se/
Postat av: Ellis

Vad jobbigt med sådana människor, man borde säga emot på skarpen - hade jag gjort. Det är kanske en negativ sida hos hos mig men jag tycker inte om när folk behandlar andra illa utan anledning, då jävlar rycker jag in med att säga emot som den trotsiga skitungen jag är.

2009-09-21 @ 17:01:09
URL: http://ellisu.blogg.se/
Postat av: Tiara

Jag har aldrig tyckt om busschaffuörer (förutom när jag är full, vilket jag självklart inte är någon gång nuförtiden). Samtidigt som jag kan förstå dom, hur kul kan det liksom vara att sitta i en buss dag ut och dag in och köra på samma jävla ställen och stanna då och då för att släppa på otrevliga och otacksamma människor som egentligen inte vill åka buss.. (självklart är inte alla otrevliga, men det är inte så många som är trevliga och ler när dom stiger på bussen.. jag ler och hälsar alltid på busschaffuör, fast jag ogillar dem alla =P)

2009-09-21 @ 17:02:08
URL: http://tiiara.blogg.se/
Postat av: Gun

Ellis: Det är ingen negativ sida att kunna säga åt folk, det är bara bra. Jag kan också göra det, men den här blev jag nästan rädd för.

2009-09-21 @ 17:07:34
URL: http://horni.blogg.se/
Postat av: Ellis

Haha jo jag finner den negativ.. För folk börjar ta för givet att jag skall skälla ut deras barn när de gör fel osv... Folk tar mig för en elak ragata! :O

2009-09-21 @ 17:11:11
URL: http://ellisu.blogg.se/
Postat av: Ellis

Haha kolla vad Musonen fick mig o blogga om - bjuda på mig själv igen - som alltid.

2009-09-21 @ 17:17:52
URL: http://ellisu.blogg.se/
Postat av: Ellen - ellastankar.blogg.se

Svar: Jag jobbar med kundservice at ett amerikanskt företag som säljer mjukvara till datorer. Snart ska de flytta sa gott som all kundservice till Singapore eftersom det är billigare arbetskraft där...sa vi andra blir arbetslösa =( Mitt kontrakt gar ut i slutet pa november och jag vill inte till Singapore =P

2009-09-21 @ 17:21:50
URL: http://ellastankar.blogg.se/
Postat av: Ellis

Du fick svar i bloggen :)

2009-09-21 @ 17:25:15
URL: http://ellisu.blogg.se/
Postat av: Ellis

sv: du vann!

2009-09-21 @ 17:41:06
URL: http://ellisu.blogg.se/
Postat av: Britt

Jag hade nog aktat mig att säga något när busschauffören redan var arg...varför hälla bensin på elden. Har man otur blir chauffören så arg att han kör av vägen och dödar en...och det är det ju inte värt. Och du skvallrar ju lite när du berättar för oss och halva världen ;)SV: Så tänker jag också...men antagligen hade jag tänkt annorlunda om jag varit en av Haga-mannens offer.

Postat av: Miss Dramaqueen

Jag fattar vad du menar..men jag tror att man ska anmäla ändå..han är ju trafikfarlig om han är så arg..Och bob som bob^^

2009-09-21 @ 18:05:46
URL: http://itisart.blogg.se/lisa
Postat av: Egoinas mamma

Jag tycker inte det spelar någon roll var som har hänt och inte hänt i hans liv. Man beter sig helt enkelt, annars får man stanna hemma. Vilken GUBBJÄVEL!! (fnizz)

2009-09-21 @ 18:06:52
URL: http://egoinasriktigamamma.blogg.se/
Postat av: sara

Men fy så hemsk. Jag tycker som Mumannen att du ska anmäla honom. Jobbar man med människor så får man baske mig se till att hålla skenet uppe för en stund. Hemma sen får man lov att svära och stå i... Kan du inte hålla masken - sjukskriv dig. Så tycker jag :)

2009-09-21 @ 18:09:02
URL: http://glitterogon.blogg.se/
Postat av: Musonen

Låten var förresten NO WOMAN, NO CRY............ någon som inte vet vem som har gjort den?

2009-09-21 @ 18:09:34
Postat av: Jess

Haha, skrattar åt din bildkommentar. Jag tror också att du fick rätt namn på rätt gubbe! :)

Vilken oförskämd människa! (busschauffören) Håller med EM. Stanna hemma om man har en dålig dag! Skulle helt klart skriva ett mejl till bussbolaget!

2009-09-21 @ 18:14:27
URL: http://maisongrey.blogspot.com
Postat av: Egoinas mamma

Musonen: Jag har suttit i flera timmar och druckit drinkar och pratat med två av medlemmerna till ACDC, den ene berättade för mig att de spelade i band. Jag frågade vad bandet het och han sa ACDC. Jag kände inte till något band med det namnet, så jag frågade om de var kända och han svarade att "Ja, så där..". Tror din mamma är JÄTTEBRA på sånt här i förhållande till mig. :D

2009-09-21 @ 18:35:47
URL: http://egoinasriktigamamma.blogg.se/
Postat av: Ellen - ellastankar.blogg.se

Svar: Tack! Det hoppas jag med =)

2009-09-21 @ 18:40:39
URL: http://ellastankar.blogg.se/
Postat av: sara

Sv: Det är latin (säkert nåt liknande på både spanska o italienska) och betyder skata :)

2009-09-21 @ 18:43:29
URL: http://glitterogon.blogg.se/
Postat av: Gun

Em: Tack!:D

2009-09-21 @ 18:49:28
URL: http://horni.blogg.se/
Postat av: anne

Jag skiter i om folk har måndagar eller dåliga dagar; har man betalt för att uppvisa ett visst beteende så ska man banne mig göra det också, annars är man på fel plats.

2009-09-21 @ 18:50:00
URL: http://annnne.blogg.se/
Postat av: Sofia

jättefin blogg :) och mycket intressant! har du haft den länge?

2009-09-21 @ 19:25:02
URL: http://elodia.blogg.se/
Postat av: William Wistman

Fråga du honom om han vet vem Bobby Ewing är ;-)Har du sett vilken smörgås jag fått mig?

2009-09-21 @ 19:36:46
URL: http://sadarlagomkul.blogspot.com
Postat av: Philippa - bebis i december

sv: fortsätter han som han har börjat så kommer det nog gå åt pipan för honom väldigt snart, igen... :S

2009-09-21 @ 19:40:24
URL: http://phlippans.blogg.se/
Postat av: anna

Den chauffören var en riktig gubbjävel! Har han inte hört sången " En busschaufför, en busschaufför, det är en man med glatt humör! "2009-09-21 @ 19:58:19
URL: http://annabackhouse.blogg.se/
Postat av: Egoinas mamma

Var så god! :D

2009-09-21 @ 20:50:32
URL: http://egoinasriktigamamma.blogg.se/
Postat av: Linda

Vi pratade om något liknande på jobb förra veckan.

En kvinna kunde inte lämna sina personliga problem hemma. Resultatet blev att det var en ren pest att jobba med henne. Som att tala med en vägg vissa dagar:(

Det privata får man lämna hemma och visa lite folkvett på arbetsplatsen. Denna busschfför verkar ganska extrem.

2009-09-21 @ 23:47:59
URL: http://icelinda.blogg.se/
Postat av: Busschaufför

Sura och otrevliga resenärer (de flesta är sådana) förstår vår vardag. Man ska inte vara snäll för sådan lön vi har.

2011-09-18 @ 11:27:09
Postat av: Gun

Busschaufför: Att som anställd i ett serviceyrke låta sin lön eller sitt eget eller andras humör påverka sitt agerande är oprofessionellt. Det är inte passagerarnas fel att du tjänar dåligt, precis som det inte är barnens föräldrars fel att jag har låg lön på mitt jobb. Klarar man inte att ge människor ett värdigt och vänligt bemötande ska man inte jobba med människor.

Dessutom vill jag påstå att du har fel, de flesta människor är vanligt hyggligt folk och inte alls otrevliga. Jag åker ofta buss, har gjort så i flera år och har sällan eller aldrig hört någon säga något otrevligt till en busschaufför. Och oavsett ska man agera professionellt, som sagt.

What goes around comes around.. prova att förändra ditt eget beteende, vilket för övrigt är det enda beteende du kan förändra. Vem vet, passagerarna kanske blir glada. Och du kanske till och med får kul på jobbet på köpet. Men det vill du kanske inte?

2011-09-18 @ 12:27:27
URL: http://horni.blogg.se/
Postat av: Busschaufför

Jag var jättesnäll och glad när jag började köra buss. Jag har valt detta jobb frivilligt. Jag är en av överblivna arbetslösa akademiker med universitetsutbildning som inte kan något annat.Du har rätt, de flesta passagerare säger inte något otrevligt. De säger ingenting alls. Jag säger "hej" till varje påstigande resenär, men de skiter helt och hållet att jag sitter framför dem. Är det OK att göra så? Busschauffören är också en människa och har sina känslor. Hur kul är det att vara ignorerad och förnedrad?Jag har aldrig gjort som busschauffören beskriven i inlägget. Men ibland räcker det att en otrevlig resenär förstörde hans dag. T ex kommer en tant springande efter avgångstiden, jag stannar och plockar upp henne. Hon tackar inte, men beskyller mig att bussen är sen. Och säger att sådana som jag inte ska jobba med service. Vad har jag gjort för fel?

2011-09-19 @ 03:20:38
Postat av: Gun

Busschaufför: Chauffören i inlägget var ju galen, jag blev rädd för honom.. finns inget som ursäktar att skrämma slag på sina passagerare. Men jag skriver ändå i inlägget att alla kan ha en dålig dag.. så jag kan förstå att det är jobbigt och rinner över ibland, jag jobbar också i ett serviceyrke där folk inte alltid är trevliga.Tråkigt att folk inte ens svarar dig när du säger hej, det är ju ett ohyfsat och trist beteende. Har själv varit utsatt för att bli ignorerad när jag jobbade som städerska så jag vet hur det känns.Grejen är att de inte är anställda för att åka buss, de behöver inte vara trevliga mot dig om de inte har lust, medan du är anställd i ett serviceyrke och måste agera professionellt.Tror inte det gynnar busschaufförers status att vara grinig, och jag tror man mår bättre själv av att inte låta andras beteende och humör påverka sig så. Bättre att låta det rinna av en. Tänk att de kanske själva haft en dålig dag, eller natt, eller så har de inte fått någon uppfostran de stackrarna. ;)

2011-09-19 @ 07:34:24
URL: http://horni.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0